zdjecia rodzinne

Pomidory nadziewane kuskusem i sosem serowym


Składniki:

- 6 pomidorów
- 250 g kuskusu gotowego – zaparzonego
- 100 g sera feta
- 3 jajka ugotowane na twardo
- 2 pomidory suszone z oliwy
- 3 łyżki oliwy z suszonych pomidorów
- sos serowy marki Tarsmak
- 3-4 gałązki świeżej bazylii
- pieprz czarny świeżo mielony do smaku

Wykonanie:

Wystudzony kuskus połączyć z pokrojoną w kostkę fetą i jajkami. Dodać posiekaną świeżą bazylię, posiekane suszone pomidory i oliwę z pomidorów suszonych. Doprawić do smaku świeżo zmielonym pieprzem i wymieszać. Wydrążone pomidory napełniać na przemian gotowym farszem i sosem serowym marki Tarsmak. Pomidory można podawać zarówno na zimno, jak i na ciepło, prosto z piekarnika.

Przepis przygotował Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy.


Kategorie:

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kotlety mielone z kaszą - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Biała kiełbasa - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Lazania z mięsem - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis

 

Kotlety mielone z kaszą

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Pasta krewetkowa do pieczywa

Biała kiełbasa

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Zapiekanka śródziemnomorska

Lazania z mięsem

Zupa fasolowo-buraczkowa babci