zdjecia rodzinne

Łosoś z rusztu z sosem czosnkowym


Składniki:

4 dzwonka świeżego łososia (ok. 2cm)
sok z jednej cytryny
sól, pieprz grubo mielony
olej
sos czosnkowy marki Tarsmak

Wykonanie:

Łososia doprawić solą, świeżo zmielonym pieprzem i dokładnie skropić sokiem z cytryny. Odstawić do lodówki na pół godziny. Następnie wysmarować olejem folię aluminiową i zawinąć w nią każde dzwonko. Tak przygotowanego łososia piec na ruszcie na średnim ogniu ok. 6-7 minut z każdej strony.
Podawać z sosem czosnkowym marki Tarsmak.

Smacznego!


Kategorie:

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Kurczak z ryżem - przepis Chleb na drożdżach - przepis Śledzie w oleju - przepis Bitki - przepis Lazania z mięsem - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Biała kiełbasa - przepis

 

Pasta krewetkowa do pieczywa

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Kurczak z ryżem

Chleb na drożdżach

Śledzie w oleju

Bitki

Lazania z mięsem

Zupa fasolowa z mięsem

Biała kiełbasa