zdjecia rodzinne

Grillowane gruszki z sosem serowym


Składniki:

4 duże dojrzałe gruszki
3 łyżki miodu
2 łyżeczki masła
sok z jednej pomarańczy
50ml rumu
Sos serowy marki Tarsmak

Wykonanie:

Gruszki przekroić wzdłuż na pół i wydrążyć gniazda nasienne. Następnie ułożyć miejscem przecięcia do góry na tacce do grillowania. Stopione w rondelku masło połączyć z miodem, rumem i sokiem pomarańczowym. Powstałym sosem polewamy gruszki tak, aby wypełnić wydrążone miejsca. Tackę stawiamy na rozgrzanym ruszcie i grillujemy do momentu, aż gruszki będą miękkie. Podajemy polane sosem serowym marki Tarsmak.

Smacznego!


Kategorie: wegetariańskiedesery

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Bitki - przepis Kapusta z grochem - przepis Chleb na drożdżach - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Kluski ziemniaczane - przepis

 

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Krokiety z kapustą i grzybami

Bitki

Kapusta z grochem

Chleb na drożdżach

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Pieczywo czosnkowe

Kluski ziemniaczane