zdjecia rodzinne

Wątróbka drobiowa z grilla


Składniki:

½ kg wątróbki drobiowej
3-4 ząbki czosnku
3 łyżki oleju
100ml czerwonego wytrawnego wina
Sos chrzanowy marki Tarsmak
sól
pieprz
zioła prowansalskie
słodka papryka

Wykonanie:

Do miski włożyć wątróbkę i wyciśnięty przez praskę czosnek. Dolać wino, olej i doprawić do smaku przyprawami. Całość delikatnie wymieszać i odstawić do lodówki na parę godzin. Następnie każdą wątróbkę zawinąć w folię aluminiową i grillować na średnim ogniu ok. 8-10 minut. Gotową wątróbkę wyjąć z foli i podawać polaną Sosem chrzanowym marki Tarsmak.

Smacznego!


Kategorie: mięsa

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Bitki - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Chleb na drożdżach - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Biała kiełbasa - przepis

 

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Kotlety mielone z kaszą

Kotlety schabowe z cebulką

Pasta krewetkowa do pieczywa

Bitki

Krokiety z kapustą i grzybami

Chleb na drożdżach

Kluski ziemniaczane

Biała kiełbasa