zdjecia rodzinne

Ślimaki z czosnkiem i pietruszką


Składniki:

1 puszka "Escargot -ślimak w sosie własnym"
1/3 kostki masła,
2 ząbki czosnku,
1 mała cebulka,
natka pietruszki, sól, pieprz

Wykonanie:

Ślimaki "Escargot -ślimak w sosie własnym" wylewamy z puszki i przepłukujemy pod bieżącą wodą; na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy posiekany czosnek i cebulkę, i podsmażamy wraz ze ślimakami, dodajemy sól , pieprz dla smaku oraz natkę pietruszki; całość na małym ogniu dusimy pod przykryciem przez 10 min.

Podajemy na ciepło z białym pieczywem.
Smaczna, lekka i zdrowa potrawa z mięsa ślimaków. Doskonała na każdą okazję. Zaskocz swoich gości oryginalnym daniem!


Kategorie: mięsa

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Śledzie w oleju - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Kluski ziemniaczane - przepis

 

Zapiekanka śródziemnomorska

Kotlety schabowe z cebulką

Fasolka po bretońsku

Kotlety mielone z kaszą

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Pieczywo czosnkowe

Śledzie w oleju

Krokiety z kapustą i grzybami

Kluski ziemniaczane