zdjecia rodzinne

Serowe Fondue


Składniki:

• 200 g sera Gouda MSM MOŃKI
• 400 g łagodnego sera żółtego Nadbiebrzańskiego w bloku
• 1/2 szklanki białego wytrawnego wina
• łyżeczka soku z cytryny
• ząbek czosnku
• łyżeczka mąki ziemniaczanej (koniecznie)
• pieprz
• gałka muszkatołowa

Wykonanie:

Do wysmarowanego czosnkiem kociołka wlać pół szklanki białego wina, dodać łyżeczkę soku z cytryny i starty lub pokrojony w drobne kawałeczki ser. Całość podgrzewać aż do roztopienia się sera. W przypadku, gdy powstała w ten sposób masa jest zbyt rzadka, można ją zagęścić, dodając odrobinę mąki ziemniaczanej. Całość przyprawiamy do smaku pieprzem i gałką muszkatołową. Masa serowa bardzo szybko zastyga, kociołek należy więc stale podgrzewać.

Kategorie: przekąski

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


FJGINoQryeRoIqapBU , 2018-12-21
DX5oR7 Really appreciate you sharing this article post.Really thank you!


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pieczywo czosnkowe - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Kapusta z grochem - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Chleb na drożdżach - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis

 

Pieczywo czosnkowe

Kluski ziemniaczane

Włoski chlebek a'la pizza

Kapusta z grochem

Smażony ser pleśniowy

Fasolka po bretońsku

Chleb na drożdżach

Zapiekanka śródziemnomorska

Krokiety z kapustą i grzybami