zdjecia rodzinne

Nogi z kurczaka z warzywami


Składniki:

1 kg nóg z kurczaka
3 czerwone cebule
5 ząbków czosnku
3 marchewki
1 koper włoski (opcjonalnie)
ok 2 łyżki oleju
ok1,5 łyżeczki soli
szczypta pieprzu
kilka gałązek swieżego tymianku lub oregano (ewentualnie 2 łyżeczki suszonego)
pół szkolanki białego wina lub bulionu

Wykonanie:


Nogi z kurczaka rozłozyć w naczyniu żaroodpornym i obłożyć pokrojonymi warzywami a następnie pokropić olejem, posypać solą, pieprzem i ziołami.
Wszystko wymieszać tak aby i kurczak i warzywa "dostały" troche przypraw i oleju.

Naczynie wstawić do nagrzanego piernika do temperatury ok 225st C i piec ok 40 minut. Po połowie czasu wlać wino lub bulion.

Podawać z ryżem. Smacznego.

Kategorie: mięsa

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Pasztet z indyka - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis

 

Zupa fasolowa z mięsem

Pieczywo czosnkowe

Kotlety schabowe z cebulką

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Włoski chlebek a'la pizza

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Pasztet z indyka

Fasolka po bretońsku

Zapiekanka śródziemnomorska