zdjecia rodzinne

Penne z tuńczykiem


Składniki:

320 g makaronu rurka skośna Arrighi
1 puszka pomidorów krojonych Valfrutta
1 opakowanie zielonych oliwek bez pestek Serpis
2 słoiki tuńczyka w oliwie z oliwek Callipo
1 czerwona cebula
2 ząbki czosnku
parmezan
2 łyżki oliwy z oliwek Olitalia

Wykonanie:

Rozpocznij gotowanie makaronu. Na oliwie z oliwek zeszklij cebulę, dodaj czosnek, chwilę przesmaż. Dodaj pomidory, oliwki i tuńczyka. Zagotuj, a następnie wymieszaj z ugotowanym uprzednio al dente makaronem. Posyp gotowe danie na talerzu tartym parmezanem.

Kategorie: ryby

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Fasolka po bretońsku - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Lazania z mięsem - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Chleb na drożdżach - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis

 

Fasolka po bretońsku

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Zupa fasolowa z mięsem

Lazania z mięsem

Kluski ziemniaczane

Chleb na drożdżach

Pasta krewetkowa do pieczywa

Krokiety z kapustą i grzybami

Włoski chlebek a'la pizza