zdjecia rodzinne

Panierowane podudzia z kurczaka z sosem piri-piri


Składniki:

podudzia z kurczaka - 4 szt.
sól
pieprz
papryka słodka
mąka - 2 łyżki
jajko - 2 szt.
bułka tarta
płatki kukurydziane
olej
sos piri-piri "Tarsmak"

Wykonanie:

Podudzia doprawić solą, pieprzem, papryką i odstawić do lodówki na parę godzin. Opanierować w mące, jajku, a następnie w bułce tartej wymieszanej z płatkami w równych proporcjach. Tak przygotowane usmażyć w rozgrzanym, głębokim oleju na złoty kolor. Smażenie nie powinno być zbyt szybkie (ok. 15 minut), aby mięso zdążyło dojść przy kości. Podawać z sosem piri-piri "Tarsmak"

Kategorie: mięsa

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Kapusta z grochem - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Biała kiełbasa - przepis Fasolka po bretońsku - przepis

 

Zupa fasolowa z mięsem

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Kapusta z grochem

Włoski chlebek a'la pizza

Zapiekanka śródziemnomorska

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Biała kiełbasa

Fasolka po bretońsku