zdjecia rodzinne

PINA COLADA


Składniki:

• 30 ml likieru Lubelska CoctaiLOVA Kokos
• 35 ml białego rumu
• 100 ml soku ananasowego
• 50 ml śmietanki lub mleka

Wykonanie:

Wszystkie składniki należy wlać do wysokiego naczynia wypełnionego lodem. Następnie blendować przez kilkanaście sekund. Zawartość wlać do wysokiego kieliszka lub szklanki. Do ozdoby drinka idealnie nadaje się ananas oraz jego liście. Na wierzchu można dodać odrobinę bitej śmietany.

Owocowy, tropikalny drink, którego ojczyzną jest gorące Puerto Rico. Według jednej z teorii Pina Colada została stworzona przez barmana Ramona „Monchito” Marrero, który to w 1963 roku w San Juan opracował recepturę nowego drinka. Jego podstawowymi składnikami były: rum, ananas oraz śmietanka kokosowa. Lekki, orzeźwiający napój tak bardzo przypadł do gustu mieszkańcom wyspy, że w 1978 roku Pina Colada została ogłoszona drinkiem narodowym.
Kokosowo-ananasowy aromat koktajlu przywodzi na myśl rozgrzane słońcem, białe plaże wysp Pacyfiku. Drink ten, ze względu na swój delikatny, aksamitny smak wyjątkowo upodobały sobie kobiety. We współczesnej wersji pojawia się wiele wariacji na temat Pina Colady, a jedna z nich opiera się na najnowszym likierze z rodziny Lubelskie – CoctaiLOVA Kokos o idealnie wyważonej słodyczy i lekkiej konsystencji.


Kategorie:

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Śledzie w oleju - przepis Biała kiełbasa - przepis Bitki - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Chleb na drożdżach - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis

 

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Kotlety schabowe z cebulką

Śledzie w oleju

Biała kiełbasa

Bitki

Kluski ziemniaczane

Chleb na drożdżach

Pasta krewetkowa do pieczywa

Zupa-krem z brokułami w roli głównej