zdjecia rodzinne

Pikantny gulasz wołowy


Składniki:

- wołowina gulaszowa 1/2 kg
- cebula 2szt.
- mąka 2 łyżki
- olej 4 łyżki
- liść laurowy 2 szt.
- ziele angielskie 3-4 ziarenka
- rozmaryn świeży 1 gałązka
- sos piri-piri "Tarsmak" 1 łyżeczka
- sól do smaku

Wykonanie:

Pokrojoną w kostkę wołowinę gulaszową wymieszać z mąką i podsmażyć na złoty kolor na rozgrzanym oleju. Pod koniec smażenia dodać pokrojoną w kostkę cebulę i chwilę podsmażyć razem z mięsem. Następnie dodać liście laurowe, ziele, rozmaryn i podlać całość gotującą wodą, tak żeby mięso było przykryte. Dusić do miękkości pod przykryciem, co jakiś czas mieszając. Pod koniec duszenia dodać sos piri-piri i sól do smaku. Gdyby gulasz zbytnio gęstniał podczas duszenia, podlewać go wodą.
Przepis przygotował Robert Muzyczka – Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy


Kategorie: mięsa

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Śledzie w oleju - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Kapusta z grochem - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Kurczak z ryżem - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis

 

Śledzie w oleju

Pasta krewetkowa do pieczywa

Kapusta z grochem

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Fasolka po bretońsku

Zapiekanka śródziemnomorska

Kurczak z ryżem

Kotlety schabowe z cebulką

Zupa-krem z brokułami w roli głównej