zdjecia rodzinne

Mieszając dokładnie dodaj przestudzony boczek. Odcedź makaron i od raz


Składniki:

350g makaronu spaghetti Arrighi
150 g chudego wędzonego boczku
100g startego sera pecorino lub parmezanu
pieprz do smaku
4 żółtka + 1 całe jajko

Wykonanie:

Ugotuj makaron al dente w dużej ilości lekko osolonej wody.
Wrzuć na rozgrzaną patelnię pokrojony w kostkę lub cienkie paseczki boczek i poczekaj chwilę, aż wytopi się z niego tłuszcz i się zarumieni. Odstaw z ognia i pozostaw do przestudzenia.
W międzyczasie rozbij jajko i żółtka w dużej misce, dodaj tarty ser i dopraw pieprzem.
Mieszając dokładnie dodaj przestudzony boczek. Odcedź makaron i od razu wymieszaj go dokładnie z przygotowanym jajecznym sosem. Podawaj od razu.


Kategorie: mięsa

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Lazania z mięsem - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Pasztet z indyka - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Bitki - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Kapusta z grochem - przepis

 

Lazania z mięsem

Zupa fasolowa z mięsem

Pasztet z indyka

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Zapiekanka śródziemnomorska

Bitki

Pasta krewetkowa do pieczywa

Kapusta z grochem