zdjecia rodzinne

Kanapki z marmoladą cebulową i łososiem


Składniki:

- cebula 1kg
- cukier brązowy trzcinowy 100g
- ocet balsamiczny 5 łyżek
- powidła śliwkowe 3 łyżki
- rum 1 łyżka
- filet z łososia
- sól, pieprz do smaku
- olej 1 łyżka
- koperek
-Chleb Bawarski Dan Cake 1 bochenek

Wykonanie:

Cebulę kroimy w półkrążki, dodajemy cukier i smażymy na wolnym ogniu do momentu, aż cukier się skarmelizuje. Następnie dodajemy ocet balsamiczny, powidła i dalej smażymy na wolnym ogniu ok. ½ godziny. Pod koniec smażenia dodajemy rum.
Łososia doprawiamy solą, pieprzem i smażymy na oleju. Wystudzić. Pieczywo Dan Cake smarujemy zimną marmoladą cebulową, na wierzchu kładziemy cząstki łososia i dekorujemy gałązkami koperku.


Kategorie: rybyprzekąski

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Śledzie w oleju - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis

 

Śledzie w oleju

Kotlety mielone z kaszą

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Włoski chlebek a'la pizza

Smażony ser pleśniowy

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Fasolka po bretońsku

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Zupa fasolowa z mięsem