zdjecia rodzinne

Rozgrzewający krem z dyni


Składniki:

1 kg dyni
1 cebula
1 łyżka oleju rzepakowego
3 opakowania serka topionego kremowego MSM Mońki
250 ml wody
sól, płatki chili, sos sojowy do smaku
garść pestek dyni

Wykonanie:

Dynię obrać, wyciągnąć gniazdo nasienne i razem z cebulą pokroić w cząstki. Natłuścić olejem i upiec w piekarniku w 250°C na złoty kolor. Przełożyć do garnka, dodać serek topiony, wodę i gotować przez 5 minut. Następnie zmiksować, doprawić do smaku solą, sosem sojowym i płatkami chili. Udekorować uprzednio uprażonymi pestkami dyni.
Smacznego!


Kategorie: zupy

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Śledzie w oleju - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis

 

Śledzie w oleju

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Krokiety z kapustą i grzybami

Kotlety schabowe z cebulką

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Pasta krewetkowa do pieczywa

Włoski chlebek a'la pizza

Zupa-krem z brokułami w roli głównej