zdjecia rodzinne

Spaghetti z suszonymi pomidorami, gorgonzolą i rukolą


Składniki:

500 g makaronu spaghetti
słoiczek pomidorów suszonych na słońcu w oleju Ponti
300 g sera gorgonzola
250 ml śmietany do sosów 18% lub kremówki 30%
1 średnia cebula
4 ząbki czosnku
oliwa z oliwek extra vergine Olitalia
3 garści rukoli
½ łyżeczki gałki muszkatołowej
sól i pieprz (opcjonalnie)

Wykonanie:

Na rozgrzaną patelnię z oliwą wrzuć drobno pokrojoną cebulę oraz czosnek i zeszkli je. Pomidory pokrój w kostkę i dorzuć na patelnię. Dodaj śmietanę, pokruszony ser gorgonzola oraz gałkę. Sos zredukuj do odpowiadającej Ci gęstości. Opcjonalnie dopraw go solą i pieprzem. Sos podawaj z ugotowanym al dente makaronem i rukolą.

Kategorie: mączne

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


bTOaZFWuwqQ , 2018-12-21
aKL9Sx You completed a few nice points there. I did a search on the subject and found nearly all persons will go along with with your blog.


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Fasolka po bretońsku - przepis Kurczak z ryżem - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Lazania z mięsem - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis

 

Fasolka po bretońsku

Kurczak z ryżem

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Lazania z mięsem

Smażony ser pleśniowy

Włoski chlebek a'la pizza

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Zapiekanka śródziemnomorska

Zupa-krem z brokułami w roli głównej