zdjecia rodzinne

Pomidorowa potrawka z kurczaka


Składniki:

- 4 pomidory,
- 1 papryka,
- 2 udka z kurczaka (skrzydło z indyka),
- koncentrat pomidorowy,
- kostka rosołowa,
- 2 łyżki śmietany,
- przyprawy.

Wykonanie:

Należy sparzyć gorącą wodą pomidory i paprykę. Następnie obrać je ze skórki i pokroić w kostkę. Ugotować udka z kurczaka w wodzie. Następnie podzielić ugotowane mięso na kawałki. Do naczynia żaroodpornego wsypać pokrojone pomidory i paprykę, a na nie kawałki mięsa. Następnie zalać to wszystko bulionem z kostki rosołowej i wlać koncentrat pomidorowy. Wstawić do piekarnika i trzymać około 1 godziny aż woda wyparuje i potrawka zgęstnieje w temperaturze 200 C. Można zagęścić dodatkowo śmietaną pod koniec.
Podawać z ryżem lub ziemniakami.

Kategorie: mięsa

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Włoski chlebek a'la pizza - przepis Śledzie w oleju - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Kapusta z grochem - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Lazania z mięsem - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis

 

Włoski chlebek a'la pizza

Śledzie w oleju

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Kapusta z grochem

Kotlety schabowe z cebulką

Kluski ziemniaczane

Fasolka po bretońsku

Lazania z mięsem

Smażony ser pleśniowy