zdjecia rodzinne

Fit brownie z czerwoną fasolą marki Halina


Składniki:

• 3 szklanki (250 ml) ugotowanej czerwonej fasoli marki Halina
• 3 bardzo dojrzałe banany
• 3 jajka L
• 1 szklanka (250 ml) kefiru naturalnego
• 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
• 1 łyżeczka sody oczyszczonej
• 1 łyżka kawy rozpuszczalnej
• 1/2 łyżki cynamonu mielonego
• 3 łyżki kakao gorzkiego
• 1 szklanka (250 ml) mąki owsianej
• 6–8 łyżek erytrolu
• szczypta soli
• 1 czekolada gorzka (100 g) powyżej 85%
• 1 łyżka masła orzechowego
• 1 łyżka oleju roślinnego
• owoce sezonowe, np. wiśnie, czereśnie, truskawki, maliny

Wykonanie:

1. Ugotowaną fasolę marki Halina wypłucz pod bieżącą wodą (bardzo dokładnie).
2. Fasolę, banany (obrane), jajka i kefir zmiksuj na bardzo gładki krem.
3. Dodaj kakao, kawę, cynamon, proszek do pieczenia, sodę, erytrol, sól oraz mąkę. Dokładnie wymieszaj.
4. Foremkę wyłóż papierem do pieczenia. Boków nie smaruj, ani niczym nie posypuj.
5. Ciasto piecz w temp. 170°C z termoobiegiem ok. 35–45 minut - do suchego patyczka.
6. Upieczone ciasto wyłóż na kratkę do ostudzenia.
7. Rozpuść czekoladę w gorącej kąpieli, dodaj olej oraz masło orzechowe. Wymieszaj. Polej przestudzoną, ale nadal płynną polewą, ozdób owocami. Odstaw do stężenia czekolady.
Smacznego!


Kategorie: desery

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Pasztet z indyka - przepis Chleb na drożdżach - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Bitki - przepis

 

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Włoski chlebek a'la pizza

Pasztet z indyka

Chleb na drożdżach

Kluski ziemniaczane

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Kotlety mielone z kaszą

Bitki