zdjecia rodzinne

Krem z grzybów leśnych zapiekany z serem żółtym


Składniki:

• 2 łyżki oleju rzepakowego
• 1 mała cebula
• 300 g świeżych podgrzybków
• 100 g świeżych kurek
• 200 g serka topionego kremowego MSM Mońki
• 500 ml mleka
• 1 łyżka ciemnego sosu sojowego
• 100 g sera Gouda MSM Mońki
• sól, pieprz ziołowy, pieprz czarny do smaku

Wykonanie:

Kurki i podgrzybki oczyścić, pokroić w średnie kawałki i podsmażyć na oleju razem z cebulą pokrojoną w kostkę. Dodać mleko, serek topiony i całość zagotować. Następnie zmiksować i doprawić do smaku sosem sojowym, pieprzami i solą. Przelać do miseczek żaroodpornych, posypać startym na tarce serem żółtym i zapiec od góry w piekarniku. Udekorować listkami natki pietruszki.
Smacznego!


Kategorie:

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Smażony ser pleśniowy - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Bitki - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Pasztet z indyka - przepis

 

Smażony ser pleśniowy

Kotlety schabowe z cebulką

Kotlety mielone z kaszą

Zapiekanka śródziemnomorska

Zupa fasolowa z mięsem

Bitki

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Włoski chlebek a'la pizza

Pasztet z indyka