zdjecia rodzinne

Krem z grzybów leśnych zapiekany z serem żółtym


Składniki:

• 2 łyżki oleju rzepakowego
• 1 mała cebula
• 300 g świeżych podgrzybków
• 100 g świeżych kurek
• 200 g serka topionego kremowego MSM Mońki
• 500 ml mleka
• 1 łyżka ciemnego sosu sojowego
• 100 g sera Gouda MSM Mońki
• sól, pieprz ziołowy, pieprz czarny do smaku

Wykonanie:

Kurki i podgrzybki oczyścić, pokroić w średnie kawałki i podsmażyć na oleju razem z cebulą pokrojoną w kostkę. Dodać mleko, serek topiony i całość zagotować. Następnie zmiksować i doprawić do smaku sosem sojowym, pieprzami i solą. Przelać do miseczek żaroodpornych, posypać startym na tarce serem żółtym i zapiec od góry w piekarniku. Udekorować listkami natki pietruszki.
Smacznego!


Kategorie:

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Biała kiełbasa - przepis Kapusta z grochem - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Chleb na drożdżach - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Śledzie w oleju - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis

 

Biała kiełbasa

Kapusta z grochem

Pieczywo czosnkowe

Pasta krewetkowa do pieczywa

Chleb na drożdżach

Włoski chlebek a'la pizza

Kotlety schabowe z cebulką

Śledzie w oleju

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)