zdjecia rodzinne

Kurki serowo tymiankowe pod ciastem francuskim


Składniki:

• 200 g świeżych kurek
• 1 łyżka masła
• 200 g serka topionego
• 100 ml słodkiej śmietanki
• 1 mały pęczek świeżego tymianku
• 100 g sera żółtego Aldamer MSM Mońki
• 100 g gotowego ciasta francuskiego
• pieprz czarny i sól do smaku

Wykonanie:

Kurki oczyścić i poddusić na maśle na wolnym ogniu przez parę minut. Dodać serek topiony, słodką śmietankę i podgrzewając delikatnie zamieszać. Doprawić do smaku solą, pieprzem i świeżym rozmarynem. Tak przygotowanym farszem wypełnić małe naczynia do zapiekania, do ¾ ich wysokości. Posypać utartym serem żółtym Aldamer. Na wierzch wyłożyć podwójnie złożone ciasto francuskie. Następnie zapiec w piekarniku w temperaturze 190oC, przez ok. 12 minut.
Smacznego!


Kategorie:

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Śledzie w oleju - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Bitki - przepis Kurczak z ryżem - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis

 

Śledzie w oleju

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Pasta krewetkowa do pieczywa

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Bitki

Kurczak z ryżem

Kotlety mielone z kaszą