zdjecia rodzinne

Ramen z kaczki z serem morskim


Składniki:

• ok. 3,5 l wody
• 1 pęczek włoszczyzny
• 4 udka z kaczki
• 3 ząbki czosnku
• 2-3 cząstki świeżego imbiru
• sól i sos sojowy do smaku
• 250 g makaronu chińskiego
• 1 pęczek szalotki ze szczypiorkiem
• 150 g sera morskiego MSM Mońki
• 1 papryczka chili
• 3 jajka ugotowane na twardo

Wykonanie:

Włoszczyznę obrać, udka z kaczki umyć i wszystko włożyć do garnka oraz zalać zimną wodą. Doprawić solą, sosem sojowym i gotować na bardzo wolnym ogniu do momentu, aż mięso będzie miękkie. W połowie gotowania dodać obrany i grubo pokrojony czosnek oraz imbir. Mięso oddzielić od kości, pokroić razem z warzywami w cząstki i wyłożyć do miseczek. Wyłożyć również świeżo ugotowany i gorący makaron, grubo pokrojoną szalotkę ze szczypiorem i cienkie plasterki papryki chili. W każdej miseczce umieścić także po połówce jajka. Całość zalać wrzącym rosołem. Na koniec do miseczek z rosołem włożyć pokrojony w grubą kostkę ser morski.
Smacznego!


Kategorie:

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Kurczak z ryżem - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Kapusta z grochem - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Śledzie w oleju - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis

 

Zupa fasolowa z mięsem

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Kurczak z ryżem

Fasolka po bretońsku

Kapusta z grochem

Pasta krewetkowa do pieczywa

Włoski chlebek a'la pizza

Śledzie w oleju

Pieczywo czosnkowe