zdjecia rodzinne

Ramen z kaczki z serem morskim


Składniki:

• ok. 3,5 l wody
• 1 pęczek włoszczyzny
• 4 udka z kaczki
• 3 ząbki czosnku
• 2-3 cząstki świeżego imbiru
• sól i sos sojowy do smaku
• 250 g makaronu chińskiego
• 1 pęczek szalotki ze szczypiorkiem
• 150 g sera morskiego MSM Mońki
• 1 papryczka chili
• 3 jajka ugotowane na twardo

Wykonanie:

Włoszczyznę obrać, udka z kaczki umyć i wszystko włożyć do garnka oraz zalać zimną wodą. Doprawić solą, sosem sojowym i gotować na bardzo wolnym ogniu do momentu, aż mięso będzie miękkie. W połowie gotowania dodać obrany i grubo pokrojony czosnek oraz imbir. Mięso oddzielić od kości, pokroić razem z warzywami w cząstki i wyłożyć do miseczek. Wyłożyć również świeżo ugotowany i gorący makaron, grubo pokrojoną szalotkę ze szczypiorem i cienkie plasterki papryki chili. W każdej miseczce umieścić także po połówce jajka. Całość zalać wrzącym rosołem. Na koniec do miseczek z rosołem włożyć pokrojony w grubą kostkę ser morski.
Smacznego!


Kategorie:

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Biała kiełbasa - przepis

 

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Krokiety z kapustą i grzybami

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Włoski chlebek a'la pizza

Zupa fasolowa z mięsem

Smażony ser pleśniowy

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Fasolka po bretońsku

Biała kiełbasa