zdjecia rodzinne

Świąteczny filet z sandacza w sosie holenderskim z serkiem topionym


Składniki:

• 500 g filetu z sandacza
• 2 łyżki masła klarowanego
• 2 łodygi selera naciowego
• 2 łyżki masła
• 300 g serka topionego z papryką MSM Mońki
• 200 ml mleka
• 3 żółtka
• sól i pieprz do smaku
• pieprz czerwony w ziarnkach

Wykonanie:

Rybę wyporcjować, doprawić do smaku solą i pieprzem, a następnie usmażyć na klarowanym maśle z obu stron na złoty kolor.
Seler naciowy pokroić w małe kawałki i poddusić na maśle, na wolnym ogniu 5-6 minut. Dodać serek topiony. Mleko połączyć z żółtkami rózgą kuchenną lub mikserem, dodać do selera z serkiem i często mieszając doprowadzić do wrzenia. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Na talerze wyłożyć sos, a na sos gorącego sandacza. Oprószyć rozgniecionym w dłoniach czerwonym pieprzem.
Smacznego!
Więcej przepisów znaleźć można na www.msm-monki.pl.


Kategorie:

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Smażony ser pleśniowy - przepis Chleb na drożdżach - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Lazania z mięsem - przepis Bitki - przepis

 

Smażony ser pleśniowy

Chleb na drożdżach

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Krokiety z kapustą i grzybami

Włoski chlebek a'la pizza

Kluski ziemniaczane

Lazania z mięsem

Bitki