zdjecia rodzinne

Rogaliki migdałowe


Składniki:

20 dag mąki
10 dag masła
5 dag cukru pudru
1 żółtko
5 dag zmielonych migdałów

Wykonanie:

Z podanych składników zagnieść kruche ciasto. Uformowane rogaliki ułożyć na blasze. Wstawić do nagrzanego do 180 st.C piekarnika. Piec na jasnożółty kolor.

Kategorie: ciasta

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kurczak z ryżem - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Chleb na drożdżach - przepis Bitki - przepis Kapusta z grochem - przepis

 

Kurczak z ryżem

Fasolka po bretońsku

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Włoski chlebek a'la pizza

Zapiekanka śródziemnomorska

Kotlety mielone z kaszą

Chleb na drożdżach

Bitki

Kapusta z grochem