zdjecia rodzinne

Rogaliki migdałowe


Składniki:

20 dag mąki
10 dag masła
5 dag cukru pudru
1 żółtko
5 dag zmielonych migdałów

Wykonanie:

Z podanych składników zagnieść kruche ciasto. Uformowane rogaliki ułożyć na blasze. Wstawić do nagrzanego do 180 st.C piekarnika. Piec na jasnożółty kolor.

Kategorie: ciasta

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Śledzie w oleju - przepis Lazania z mięsem - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Biała kiełbasa - przepis Kurczak z ryżem - przepis Bitki - przepis

 

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Włoski chlebek a'la pizza

Śledzie w oleju

Lazania z mięsem

Krokiety z kapustą i grzybami

Biała kiełbasa

Kurczak z ryżem

Bitki