zdjecia rodzinne

Zupa chlebowa z czosnkiem, serem i wędzoną kiełbaską


Składniki:

• 500 g chleba razowego żytniego
• 3 łyżki oleju rzepakowego
• 2 łyżki masła
• 2 średnie cebule
• 4 ząbki czosnku
• 2 l rosołu lub bulionu
• ½ łyżeczki kminku
• 250 g wędzonej kiełbasy
• 150 g sera żółtego Aldamer MSM Mońki
• bagietka pszenna lub żytnia
• sól, pieprz i majeranek do smaku

Wykonanie:

Chleb pokroić w średnią kostkę i wysuszyć w piekarniku. Cebulę pokroić w kostkę, czosnek w plasterki i zeszklić na oleju połączonym z masłem. Dodać wysuszone pieczywo i wszystko razem chwilę podsmażyć, uważając, żeby nie przypalić czosnku, a następnie polać rosołem. Gotować dziesięć minut. Zmiksować, doprawić do smaku solą, pieprzem, majerankiem i kminkiem. Gdyby zupa zbytnio zgęstniała, dolać więcej rosołu. Do gotowej zupy dodać pokrojoną i podsmażoną na złoty kolor kiełbasę oraz posypać tartym serem.
Podawać z grzankami z serem, zapieczonymi na złoty kolor.


Kategorie:

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kapusta z grochem - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis

 

Kapusta z grochem

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Krokiety z kapustą i grzybami

Kotlety schabowe z cebulką

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Pieczywo czosnkowe

Kluski ziemniaczane

Smażony ser pleśniowy

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej