zdjecia rodzinne

Awokado zapiekane z tuńczykiem i Aldamerem


Składniki:

• 2 awokado
• 150 g filetu z tuńczyka
• 300 g sera Aldamer MSM Mońki
• ½ pęczka natki pietruszki
• 1 jajko
• 100 ml słodkiej śmietany 18%
• 1 łyżka mąki pszennej
• 3 ząbki czosnku
• sól i czarny pieprz grubo mielony do smaku

Wykonanie:

Awokado przekroić na pół i wyciągnąć pestki. Łyżeczką, częściowo wydrążyć miąższ i przełożyć do miski. Dodać tuńczyka pokrojonego w kostkę, ¾ sera startego na tarce, pokrojoną natkę, posiekany czosnek, mąkę, sól i pieprz do smaku. Całość wymieszać. Osobno w misce jajko roztrzepać ze śmietanką i wlać do miski z tuńczykiem i wszystkimi składnikami. Wymieszać i tak przygotowanym farszem wypełnić miseczki po wydrążonym awokado. Posypać pozostałym startym serem i zapiec w piekarniku w rozgrzanym do 200oC przez około 25 minut.

Kategorie:

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Biała kiełbasa - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Bitki - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Fasolka po bretońsku - przepis

 

Biała kiełbasa

Krokiety z kapustą i grzybami

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Kotlety schabowe z cebulką

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Kluski ziemniaczane

Bitki

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Fasolka po bretońsku