zdjecia rodzinne

Zapiekanka włoska


Składniki:

8 kromek bułki wrocławskiej
2 jajka
2 szklanki gorącego mleka
2 pory
30 dag sera żółtego
masło
gałka muszkatałowa
sól, pieprz

Wykonanie:

Bułki skropić mlekiem. Ser pokroić na 8 plastrów, resztę utrzeć. Bułki maczać w rozbitych jajkach, a następnie przyprawić.
W żaroodpornym naczyniu wysmarowanym masłem i wysypanym bułką tartą układać bułki na przemian z plastrami sera.
Pory pokroić w półkrążki, przykryć startym serem i przyprawami. Piec w średnio nagrzanym piekarniku ok.30 minut.

Kategorie: zapiekankiwegetariańskieprzekąski

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Pasztet z indyka - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Biała kiełbasa - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Chleb na drożdżach - przepis

 

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Pasztet z indyka

Włoski chlebek a'la pizza

Pieczywo czosnkowe

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Biała kiełbasa

Kluski ziemniaczane

Smażony ser pleśniowy

Chleb na drożdżach