zdjecia rodzinne

Zapiekanka włoska


Składniki:

8 kromek bułki wrocławskiej
2 jajka
2 szklanki gorącego mleka
2 pory
30 dag sera żółtego
masło
gałka muszkatałowa
sól, pieprz

Wykonanie:

Bułki skropić mlekiem. Ser pokroić na 8 plastrów, resztę utrzeć. Bułki maczać w rozbitych jajkach, a następnie przyprawić.
W żaroodpornym naczyniu wysmarowanym masłem i wysypanym bułką tartą układać bułki na przemian z plastrami sera.
Pory pokroić w półkrążki, przykryć startym serem i przyprawami. Piec w średnio nagrzanym piekarniku ok.30 minut.

Kategorie: zapiekankiwegetariańskieprzekąski

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Fasolka po bretońsku - przepis Kapusta z grochem - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Kurczak z ryżem - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Bitki - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis

 

Fasolka po bretońsku

Kapusta z grochem

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Kurczak z ryżem

Smażony ser pleśniowy

Bitki

Krokiety z kapustą i grzybami

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej