zdjecia rodzinne

Sos czosnkowy


Składniki:

150 ml śmietany 36%
3 łyżki majonezu
1 duży ząbek czosnku

Wykonanie:

Czosnek obrać, pokroić na drobną kostkę.
W miseczce połączyć czosnek, śmietanę i majonez.
Sos można używać do m.in. frytek, jajek na twardo, ziemniaków pieczonych, chipsów.

Kategorie: sosy i pasty

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


Gość , 2009-10-18
Ja tylko dodam, że taki sos czosnkowy często robię do pizzy.


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kluski ziemniaczane - przepis Śledzie w oleju - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Kurczak z ryżem - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Bitki - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Kapusta z grochem - przepis

 

Kluski ziemniaczane

Śledzie w oleju

Krokiety z kapustą i grzybami

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Kurczak z ryżem

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Bitki

Kotlety mielone z kaszą

Kapusta z grochem