zdjecia rodzinne

Sos czosnkowy


Składniki:

150 ml śmietany 36%
3 łyżki majonezu
1 duży ząbek czosnku

Wykonanie:

Czosnek obrać, pokroić na drobną kostkę.
W miseczce połączyć czosnek, śmietanę i majonez.
Sos można używać do m.in. frytek, jajek na twardo, ziemniaków pieczonych, chipsów.

Kategorie: sosy i pasty

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


Gość , 2009-10-18
Ja tylko dodam, że taki sos czosnkowy często robię do pizzy.


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Bitki - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Śledzie w oleju - przepis

 

Pasta krewetkowa do pieczywa

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Kotlety schabowe z cebulką

Smażony ser pleśniowy

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Krokiety z kapustą i grzybami

Bitki

Kotlety mielone z kaszą

Śledzie w oleju