zdjecia rodzinne

Torcik śledziowy


Składniki:

6 filetów śledziowych,
6 ziemniaków ugotowanych w mundurkach,
5 jaj ugotowanych na twardo,
majonez i śmietana,
szczypiorek.

Wykonanie:

Śledzie pokroić w dzwonki (ok. 3cm) i położyć warstwę w szklaną miskę. Na to położyć gotowane ziemniaki starte na tarce z dużymi oczkami. Następnie położyć jajka pokrojone w kostkę i całość zalać majonezem wymieszanym ze śmietaną (ilość i proporcje wg uznania).
Na koñcu posypać wierzch pokrojonym szczypiorkiem i odstawić do lodówki na 2-3 godzinki.

Kategorie: rybysałatki i surówki

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Chleb na drożdżach - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Lazania z mięsem - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Kurczak z ryżem - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis

 

Chleb na drożdżach

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Lazania z mięsem

Smażony ser pleśniowy

Zapiekanka śródziemnomorska

Kurczak z ryżem

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Krokiety z kapustą i grzybami