zdjecia rodzinne

Sałatka z tuńczyka


Składniki:

4 szt. ogórków konserwowych,
2 woreczki ugotowanego ryżu,
3 jaja ugotowane na twardo,
puszka tuńczyka w oleju,
por (biała część),
keczup,
majonez,
sól i pieprz.

Wykonanie:

Ogórki, por, jajka drobno posiekać. Układać warstwami (od dołu miski):
OGÓRKI KONSERWOWE
RYŻ
KECZUP
POR BIA£Y (odrobina soli i pieprzu)
RYŻ
MAJONEZ
JAKA (odrobina soli i pieprzu)
RYŻ
MAJONEZ
TUÑCZYK
RYŻ
KECZUP
Dobra rada: sałatka efektownie wygląda w szklanej, przezroczystej miseczce.
Sałatka jest bardzo dobra i łatwa.

Kategorie: rybysałatki i surówki

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


Grażka , 2018-09-07
Sałatka wspaniała. Wygląd i smak ekstra. Polecam.


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Bitki - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Kurczak z ryżem - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Chleb na drożdżach - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis

 

Bitki

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Kurczak z ryżem

Pasta krewetkowa do pieczywa

Włoski chlebek a'la pizza

Krokiety z kapustą i grzybami

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Chleb na drożdżach

Zapiekanka śródziemnomorska