zdjecia rodzinne

Rożki francuskie


Składniki:

Ser biały 25 dag,
półtorej szklanki mąki,
masło roślinne – 25 dag,
1 jajko,
1/4 łyżeczki soli,
marmolada.

Wykonanie:

Ser zemleć, dodać mąkę, jajko, masło lekko podgrzane (ale nie roztopione) oraz sól zagnieść. Schłodzić w lodówce. Rozwałkować na grubość 1 cm , pokroić na kwadraty. Na środek każdego kwadratu nałożyć 1 płaską łyżeczkę marmolady, złożyć na róg, brzegi zlepić widelcem. Rożki wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w tem. 180 st.C przez ok. 20 min.
Dobra rada: rożki przed pieczeniem można posypać gruboziarnistym cukrem.

Kategorie: ciasta

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Lazania z mięsem - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis

 

Zapiekanka śródziemnomorska

Zupa fasolowa z mięsem

Kotlety mielone z kaszą

Lazania z mięsem

Włoski chlebek a'la pizza

Krokiety z kapustą i grzybami

Kotlety schabowe z cebulką

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej