zdjecia rodzinne

Chrupiąca pierś kurczaka


Składniki:

2-3 piersi z kurczaka,
2 jajka,
15 dag startego parmezanu,
tarta bułka,
olej do smażenia,
sól,
pieprz.

Wykonanie:

Mięso pokroić na kawałki, oprószyć sola i pieprzem, zanurzyć w rozmąconych jajkach, obtoczyć w bułce tartej zmieszanej z parmezanem, ( mięso jest wtedy bardziej pikantne i chrupiące). Smażyć w gorącym oleju na złoty kolor.

Kategorie: mięsa

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


Gość , 2010-05-28
Zgadzam się. Tez wypróbowałam. Pyszne.
Gość , 2010-05-28
Przepis wspaniały. Przynajmniej mogłam zrobic piersi z kurczaka mniej tradycyjnie.


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Bitki - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Kurczak z ryżem - przepis Chleb na drożdżach - przepis Pasztet z indyka - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis

 

Bitki

Pasta krewetkowa do pieczywa

Kurczak z ryżem

Chleb na drożdżach

Pasztet z indyka

Zupa fasolowa z mięsem

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Kotlety mielone z kaszą

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory