zdjecia rodzinne

Kluski wiedeńskie


Składniki:

25 dag mąki pszennej,
20 dag masła,
4 jajka,
10 dag zmielonych orzechów,
10 dag tartego żółtego sera,
pieprz, sól.

Wykonanie:

Masło utrzeć na puch, dodawać po żółtku - cały czas ucierać i dodawać zmielone orzechy. Następnie na przemian dodawać pianę z białek, mąke i tarty ser, doprawić solą i delikatnie wymieszać. £yżką formować małe kluseczki, kłaść na osolony wrzątek, gotować aż wypłyną.
Podawać ze stopioną słoninką lub jako dodatek do pieczonego drobiu.


Kategorie: mącznewegetariańskie

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Biała kiełbasa - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Kurczak z ryżem - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis

 

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Biała kiełbasa

Kotlety mielone z kaszą

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Kurczak z ryżem

Kluski ziemniaczane

Zapiekanka śródziemnomorska