zdjecia rodzinne

Kluski wiedeńskie


Składniki:

25 dag mąki pszennej,
20 dag masła,
4 jajka,
10 dag zmielonych orzechów,
10 dag tartego żółtego sera,
pieprz, sól.

Wykonanie:

Masło utrzeć na puch, dodawać po żółtku - cały czas ucierać i dodawać zmielone orzechy. Następnie na przemian dodawać pianę z białek, mąke i tarty ser, doprawić solą i delikatnie wymieszać. £yżką formować małe kluseczki, kłaść na osolony wrzątek, gotować aż wypłyną.
Podawać ze stopioną słoninką lub jako dodatek do pieczonego drobiu.


Kategorie: mącznewegetariańskie

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Biała kiełbasa - przepis Chleb na drożdżach - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Kapusta z grochem - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Bitki - przepis

 

Biała kiełbasa

Chleb na drożdżach

Smażony ser pleśniowy

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Fasolka po bretońsku

Kapusta z grochem

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Kotlety mielone z kaszą

Bitki