zdjecia rodzinne

Zapiekanka ryżowa


Składniki:

50 dag ryżu,
po pół puszki groszku konserwowego i kukurydzy,
2 małe ostre papryki,
3 jajka,
2 łyżki keczupu,
po łyżeczce curry i papryki w proszku,
sól, pieprz,
masło do wysmarowania formy.

Wykonanie:

Ryż ugotować na sypko i podzielić na 3 części. Groszek i kukurydzę odsączyć, papryki pokroić w cienkie paseczki. Do jednej część i ryżu dodać curry i pokrojoną paprykę, do drugiej keczup, sproszkowaną paprykę i groszek, do trzeciej odrobinę pieprzu i kukurydzę. Do każdej części wlać rozmącone jajko i dokładnie wymieszać. W naczyniu żaroodpornym układać na przemian obok siebie 3 rzędy masy. Zapiec w temp. 180 st. C przez 20-30 minut.

Kategorie: zapiekankiwegetariańskie

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Biała kiełbasa - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Kurczak z ryżem - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Lazania z mięsem - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Fasolka po bretońsku - przepis

 

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Zapiekanka śródziemnomorska

Biała kiełbasa

Włoski chlebek a'la pizza

Kurczak z ryżem

Smażony ser pleśniowy

Lazania z mięsem

Zupa fasolowa z mięsem

Fasolka po bretońsku