zdjecia rodzinne

Babka z majonezem


Składniki:

- 4 jajka,
- szklanka cukru,
- pół szklanki mąki ziemniaczanej,
- pół szklanki mąki pszennej,
- 3 łyżki majonezu,
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
- pół olejku śmietankowego.

Wykonanie:

Żółtka utrzeć z cukrem i majonezem na pulchną masę. Dodawać po kolei pozostałe składniki. Na koniec wyłożyć na ciasto ubita pianę z białek i delikatnie wymieszać. Foremkę wysmarować tłuszczem, posypać tartą bułką i wlać ciasto. Piec w temp. 180 st C przez 35 - 40 minut.


Kategorie: ciasta

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


Mirka , 2011-06-16
Babka na majonezie oczywiście. Przepraszam za pomyłkę.
Mika , 2011-06-16
Piękna babka!!! Ale czy ona jest z majonezem czy olejem? W przepisie nie ma oleju.
Mirka , 2011-06-16
Babka z majonezem Babka na oleju.Zawsze się udaje.A oto dowód.... Polecam.
Gość , 2010-05-28
Babka wyszła,że palce lizać !
janek43 , 2009-11-08
nie ma się co dziwić. Przecież majonez składa się głownie z oleju i jajek.
Gość , 2009-11-08
czy ja dobrze widzię? z majonezem???


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Śledzie w oleju - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Biała kiełbasa - przepis Lazania z mięsem - przepis Kapusta z grochem - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Fasolka po bretońsku - przepis

 

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Śledzie w oleju

Kotlety schabowe z cebulką

Biała kiełbasa

Lazania z mięsem

Kapusta z grochem

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Pasta krewetkowa do pieczywa

Fasolka po bretońsku