zdjecia rodzinne

Babka z majonezem


Składniki:

- 4 jajka,
- szklanka cukru,
- pół szklanki mąki ziemniaczanej,
- pół szklanki mąki pszennej,
- 3 łyżki majonezu,
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
- pół olejku śmietankowego.

Wykonanie:

Żółtka utrzeć z cukrem i majonezem na pulchną masę. Dodawać po kolei pozostałe składniki. Na koniec wyłożyć na ciasto ubita pianę z białek i delikatnie wymieszać. Foremkę wysmarować tłuszczem, posypać tartą bułką i wlać ciasto. Piec w temp. 180 st C przez 35 - 40 minut.


Kategorie: ciasta

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


Mirka , 2011-06-16
Babka na majonezie oczywiście. Przepraszam za pomyłkę.
Mika , 2011-06-16
Piękna babka!!! Ale czy ona jest z majonezem czy olejem? W przepisie nie ma oleju.
Mirka , 2011-06-16
Babka z majonezem Babka na oleju.Zawsze się udaje.A oto dowód.... Polecam.
Gość , 2010-05-28
Babka wyszła,że palce lizać !
janek43 , 2009-11-08
nie ma się co dziwić. Przecież majonez składa się głownie z oleju i jajek.
Gość , 2009-11-08
czy ja dobrze widzię? z majonezem???


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Pasztet z indyka - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Lazania z mięsem - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis

 

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Pasztet z indyka

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Lazania z mięsem

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Zupa fasolowa z mięsem

Zapiekanka śródziemnomorska