zdjecia rodzinne

Zupa fasolowa z mięsem


Składniki:

2-3 kawałki mięsa (najlepiej karkówka),
3 marchewki,
1 pietruszka,
kawałek selera,
3-4 ziemniaki,
puszka czerwonej fasolki (400 g),
przyprawy,
zielenina.

Wykonanie:

Umyte mięso gotować w 3 litrach wody osolonej z przyprawami. Obraną włoszczyznę i ziemniaki drobno pokroić i dołożyć do wywaru. Gotować do miękkości, dodać fasolę z puszki i Zagotować. Na talerzu posypać sporą ilością pokrojonej natki pietruszki lub koperku.
Można podać z bułeczką lub kromką chleba.

Kategorie: zupy

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Śledzie w oleju - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Pasztet z indyka - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis

 

Zapiekanka śródziemnomorska

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Kotlety mielone z kaszą

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Śledzie w oleju

Pasta krewetkowa do pieczywa

Kotlety schabowe z cebulką

Pasztet z indyka

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory