zdjecia rodzinne

Zupa fasolowa z mięsem


Składniki:

2-3 kawałki mięsa (najlepiej karkówka),
3 marchewki,
1 pietruszka,
kawałek selera,
3-4 ziemniaki,
puszka czerwonej fasolki (400 g),
przyprawy,
zielenina.

Wykonanie:

Umyte mięso gotować w 3 litrach wody osolonej z przyprawami. Obraną włoszczyznę i ziemniaki drobno pokroić i dołożyć do wywaru. Gotować do miękkości, dodać fasolę z puszki i Zagotować. Na talerzu posypać sporą ilością pokrojonej natki pietruszki lub koperku.
Można podać z bułeczką lub kromką chleba.

Kategorie: zupy

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Śledzie w oleju - przepis Biała kiełbasa - przepis Kurczak z ryżem - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Fasolka po bretońsku - przepis

 

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Kotlety schabowe z cebulką

Śledzie w oleju

Biała kiełbasa

Kurczak z ryżem

Pieczywo czosnkowe

Kotlety mielone z kaszą

Fasolka po bretońsku