zdjecia rodzinne

Zupa fasolowa z mięsem


Składniki:

2-3 kawałki mięsa (najlepiej karkówka),
3 marchewki,
1 pietruszka,
kawałek selera,
3-4 ziemniaki,
puszka czerwonej fasolki (400 g),
przyprawy,
zielenina.

Wykonanie:

Umyte mięso gotować w 3 litrach wody osolonej z przyprawami. Obraną włoszczyznę i ziemniaki drobno pokroić i dołożyć do wywaru. Gotować do miękkości, dodać fasolę z puszki i Zagotować. Na talerzu posypać sporą ilością pokrojonej natki pietruszki lub koperku.
Można podać z bułeczką lub kromką chleba.

Kategorie: zupy

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Chleb na drożdżach - przepis Śledzie w oleju - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Pasztet z indyka - przepis

 

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Kotlety mielone z kaszą

Chleb na drożdżach

Śledzie w oleju

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Fasolka po bretońsku

Kluski ziemniaczane

Pasztet z indyka