zdjecia rodzinne

Kapusta postna z łazankami


Składniki:

1 kg kapusty kwaszonej,
paczka makaronu "łazanki" (30 dag),
1 kg pieczarek,
olej,
sól, pieprz.

Wykonanie:

Makaron ugotować (al dente), kapustę wypłukać, pokroić, dolać trochę wody i ugotować na miękko, odcedzić. Część wywaru odlać, a do reszty włożyć ugotowany makaron. Pieczarki podsmażyć na tłuszczu, doprawić solą i pieprzem, przełożyć do makaronu i krótko podsmażyć. Przełożyć wszystko razem do kapusty, doprawić dowolnymi przyprawami i gotować ok. 10 minut.

Kategorie: wegetariańskieBoże Narodzenie

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


bDEiuHlzaIuJPg , 2018-12-21
Cv16tG very couple of internet websites that take place to be in depth below, from our point of view are undoubtedly properly really worth checking out
Gość , 2009-11-16
Próbowałam. Wspaniałe. Ja dodaję jeszcze 2-3 cebule podsmażone na oliwie. Polecam


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Pasztet z indyka - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Biała kiełbasa - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Śledzie w oleju - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis

 

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Włoski chlebek a'la pizza

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Pasztet z indyka

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Biała kiełbasa

Pasta krewetkowa do pieczywa

Śledzie w oleju

Zupa-krem z brokułami w roli głównej