zdjecia rodzinne

Kapusta z grochem


Składniki:

1 kg kapusty kwaszonej,
10 grzybów suszonych,
1,5 szklanki grochu (najlepiej łuskany) (połówki),
2 cebule,
1-2 łyżki cukru,
5 łyżek oleju,
przyprawy (vegeta lub ziarenka smaku),
sól,
pieprz,
majeranek.

Wykonanie:

Grzyby i groch (w osobnych garnkach) dobrze wypłukać, zalać wodą i pozostawić do namoczenia (ok. 1 godziny). Ugotować w tej samej wodzie do miękkości. Kapustę wypłukać w wodzie, odcisnąć, zalać wywarem z grzybów i gotować z przyprawami i cukrem do miękkości. Cebulę drobno posiekać, zeszklić na oleju, dołożyć drobno posiekane grzyby, dodać sól i pieprz do smaku i chwilę smażyć. Przełożyć do kapusty, dołożyć rozgotowany groch i razem gotować. (W razie potrzeby dolać nieco oleju lub wody, aby nie przywarło do garnka).

Kategorie: wegetariańskieBoże Narodzenie

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


XquHCDPtJBkrwur , 2018-12-21
WFwryR You made some good points there. I checked on the net for more information about the issue and found most individuals will go along with your views on this site.
laura , 2009-12-27
Kapusta z grochem Kapusta pyszna. Polecam przepis. Na zdjęciu moja wersja bez grzybów bo my grzybów nie lubimy.


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Biała kiełbasa - przepis Śledzie w oleju - przepis Kapusta z grochem - przepis Bitki - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Fasolka po bretońsku - przepis

 

Kotlety schabowe z cebulką

Włoski chlebek a'la pizza

Biała kiełbasa

Śledzie w oleju

Kapusta z grochem

Bitki

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Pasta krewetkowa do pieczywa

Fasolka po bretońsku