Kapusta z grochem
Składniki:
1 kg kapusty kwaszonej,10 grzybów suszonych,
1,5 szklanki grochu (najlepiej łuskany) (połówki),
2 cebule,
1-2 łyżki cukru,
5 łyżek oleju,
przyprawy (vegeta lub ziarenka smaku),
sól,
pieprz,
majeranek.
Wykonanie:
Grzyby i groch (w osobnych garnkach) dobrze wypłukać, zalać wodą i pozostawić do namoczenia (ok. 1 godziny). Ugotować w tej samej wodzie do miękkości. Kapustę wypłukać w wodzie, odcisnąć, zalać wywarem z grzybów i gotować z przyprawami i cukrem do miękkości. Cebulę drobno posiekać, zeszklić na oleju, dołożyć drobno posiekane grzyby, dodać sól i pieprz do smaku i chwilę smażyć. Przełożyć do kapusty, dołożyć rozgotowany groch i razem gotować. (W razie potrzeby dolać nieco oleju lub wody, aby nie przywarło do garnka).Kategorie: wegetariańskie, Boże Narodzenie,
Dodaj przepis do ulubionych
Skomentuj przepis:
Komentarze:
IMUgJxNgQc , 2019-04-19
F7QHKd The best and clear News and why it means a good deal.
F7QHKd The best and clear News and why it means a good deal.
naCuoSWDtzKOcPXF , 2019-04-15
P6DHmk Money and freedom is the greatest way to change, may you be rich and continue
P6DHmk Money and freedom is the greatest way to change, may you be rich and continue
XquHCDPtJBkrwur , 2018-12-21
WFwryR You made some good points there. I checked on the net for more information about the issue and found most individuals will go along with your views on this site.
WFwryR You made some good points there. I checked on the net for more information about the issue and found most individuals will go along with your views on this site.
laura
, 2009-12-27
Kapusta pyszna. Polecam przepis. Na zdjęciu moja wersja bez grzybów bo my grzybów nie lubimy.
