www.zapetytem.pl

Parówkowe łódeczki


gosiaczek2010-01-10 Komentarze (0) 30-45 min    bardzo łatwy     Porcji: 5

Składniki:

5 podłużnych bułek
5 dag masła
10 małych parówek
5 dag żółtego sera
10 dag wędzonego boczku
5 małych pomidorów
łyżka posiekanego szczypiorku

Wykonanie:

Bułeczki przekroić na dwie części i z obydwu wydrążyć miękisz. £ódeczki posmarować masłem. Każdą parówkę naciąć i wsunąć w nacięcia paski żółtego sera, owinąć cienkim plasterkiem wędzonego boczku i spiąć wykałaczką. Tak przygotowane parówki opiec nad płomieniem lub krótko obsmażyc na patelni. Wyciągnąć wykałaczki i po ułożeniu w łódeczkach przykryć plastrami pomidora, posypanymi szczypiorkiem.

Kategorie: mięsaprzekąski

Przepis pochodzi ze strony:  www.zapetytem.pl/receipt.do?receipt=252