zdjecia rodzinne

Soczewica ''Struś''


Składniki:

1/2 kg suszonej soczewicy
1 litr wody
2 łyżki soli
1 średnia drobno pokrojona cebula
1/4 filiżanki oliwy z oliwek
1 puszka pokrojonych w kostkę pomidorów

Wykonanie:

Soczewicę opłukać, osuszyć na cedzaku. Gotować w posolonej wodzie pod przykryciem do czasu, aż zmięknie, około 45 minut. W trakcie gotowania należy co pewien czas dolewać wody. Na małej patelni należy usmażyć cebulę na oliwie z oliwek. Do soczewicy dodać cebulę z oliwą oraz pomidory. Wszystko dokładnie wymieszać. Gotować 15 minut. Posolić do smaku.

Kategorie: wegetariańskiedla diabetyków

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


Klaudia , 2017-07-21
Uwielbiam soczewicę :) przepisu próbowałam i wyszło świetnie ;) bardzo dobrą soczewicę można kupić z firmy Melvit htttp://melvit.pl


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Śledzie w oleju - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Pasztet z indyka - przepis

 

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Śledzie w oleju

Kluski ziemniaczane

Pieczywo czosnkowe

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Smażony ser pleśniowy

Włoski chlebek a'la pizza

Krokiety z kapustą i grzybami

Pasztet z indyka