zdjecia rodzinne

Soczewica ''Struś''


Składniki:

1/2 kg suszonej soczewicy
1 litr wody
2 łyżki soli
1 średnia drobno pokrojona cebula
1/4 filiżanki oliwy z oliwek
1 puszka pokrojonych w kostkę pomidorów

Wykonanie:

Soczewicę opłukać, osuszyć na cedzaku. Gotować w posolonej wodzie pod przykryciem do czasu, aż zmięknie, około 45 minut. W trakcie gotowania należy co pewien czas dolewać wody. Na małej patelni należy usmażyć cebulę na oliwie z oliwek. Do soczewicy dodać cebulę z oliwą oraz pomidory. Wszystko dokładnie wymieszać. Gotować 15 minut. Posolić do smaku.

Kategorie: wegetariańskiedla diabetyków

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


Klaudia , 2017-07-21
Uwielbiam soczewicę :) przepisu próbowałam i wyszło świetnie ;) bardzo dobrą soczewicę można kupić z firmy Melvit htttp://melvit.pl


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pasztet z indyka - przepis Śledzie w oleju - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Chleb na drożdżach - przepis Kapusta z grochem - przepis

 

Pasztet z indyka

Śledzie w oleju

Smażony ser pleśniowy

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Fasolka po bretońsku

Kotlety schabowe z cebulką

Krokiety z kapustą i grzybami

Chleb na drożdżach

Kapusta z grochem