zdjecia rodzinne

Krewetki a la Strado


Składniki:

1 kg obranych krewetek
100g masła
sól czosnkowa
posiekana natka pietruszki
sok z 1 cytryny

Wykonanie:

Obrane krewetki smażyć na maśle z dodatkiem soli i pietruszki do momentu, aż będą miękkie. Na minutę przed zdjęciem z ognia dodać sok z cytryny. Krewetki polać sosem powstałym podaczas smażenia.

Kategorie: owoce morzadla diabetyków

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis

 

Kotlety schabowe z cebulką

Smażony ser pleśniowy

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Kotlety mielone z kaszą

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Kluski ziemniaczane

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Fasolka po bretońsku

Pasta krewetkowa do pieczywa