zdjecia rodzinne

Mufinki


Składniki:

pół kostki (ok 125 g) rozpuszczonego masła
1 szklanka mleka
1 jajko
2 szklanki mąki pszennej
3/4 szklanki cukru (może być trochę mniej - kwestia gustu i nadzienia)
cukier waniliowy
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia

dodatki (pokrojone w drobną kostkę): czekolada, bakalie, jabłko

Wykonanie:

Do rozpuszczonego masła dodać 1 szklankę mleka i rozkłócone jajko.
Specjalną blaszkę mufinkową wysmarować rozpuszczonym masłem lub wyłożyć papierowymi foremkami.

Wszystkie suche składniki (mąka, oba cukry, proszek) wymieszać w dużej misce a nastepnie wlać "mokre" składniki oraz dodatki.

Wymieszać krótko łyżką, tylko do połączenia się składników; grudki są jak najbardziej wskazane. (Uwaga: nie używać miksera).
Wkładać łyżką ciasto do formy mufinkowej do ok 3/4 wysokości.

Piec 15-20 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni, aż ładnie się mufinki zarumienią. Sprawdzamy patyczkiem - jeśli jest suchy, to mufinki są dobre. Po lekkim wystudzeniu wyjmujemy z foremek i przekładamy na jakieś kratkowane naczynie.

Proponuję trochę poeksperymentować z dodatkami. Ja najbardziej lubię mufinki z owocami bo wtedy są wilgotne i pyszne nawet na drugi dzień.

Kategorie: ciasta

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


Gość , 2014-07-10
zajebise pieklam dzis ze swojmi bomblami
matorka mufinek , 2014-05-13
Po raz kolejny popelnilam mufinki z tego przepisu i wyszly pyszne. Do ciasta podstawowego dodalam jablka pokrojone w kostke (2szt) i garsc malin. Polecam!
Gość , 2014-02-02
Pysznosci. Pieklam na dwa razy: z malinami i jagodami oraz z jablkami, rodzynkami i orzechami (polowka orzecha wloskiego na wierzchu kazdej babeczki).
Herubinek , 2014-01-01
Moze byc bez cukru waniliowego. To kwestia gustu czy go dodamy czy nie. Ja dodaje czubata lyzeczke.
Norbi , 2013-12-30
Może być bez cukru waniliowego?
A jak musi to ile go trzeba?
słodkomaniaczka , 2013-12-16
Bardzo fajny łatwy przepis.
Gość , 2013-11-23
Super latwy przepis,i szybki na pyszne mufinki;)Polecam!!!
Herubinek , 2013-07-09
Ciesze sie ze mufinki smakowaly. Sama pieke je bardzo czesto i zawsze wychodza bardzo dobre.
Ciasta prosze absolutnie nie wyrzucac. Jesli wyjdzie go wiecej (np gdy doodamy duzo dodatkow) to mozna upiec druga ture:-) Mi bardzo czesto zostaje ciasta na 3-4 dodatkowe mufinki i wtedy wykorzystuje pojedyncze foremki na babeczki.
Albo mozna napelnic foremke do pelna i wyjda nam MUFINY :-) Na pewno nikt sie nie obrazi bo beda smakowaly tak samo dobrze jak male mufinki :-)
Natalia , 2013-07-04
Przy okazji mam jeszcze jedno pytanie co do wkładania ciasta do 3/4 wysokości... Ja nałożyłam tyle, ile wyszło, i wyrosły duuużo bardziej niż te ze zdjęć, są jak grzybki. W smaku im to nie ujmuje, ale trochę w wyglądzie ;) Lepiej nałożyć do 3/4 i resztę ciasta po prostu wyrzucić?
Natalia , 2013-07-04
Trafiłam dziś na ten przepis przypadkiem, szukając czegoś o ustawieniach piekarnika, i postanowiłam wypróbować - dziękuję, wyszły przepyszne, ze swojego "starego" przepisu jeszcze nigdy nie upiekłam tak smacznych!

Dodałam kakao, a na wierzch pół tabliczki pokruszonej czekolady :)
Gość , 2013-06-25
Przepis super, dodałam trochę dżemu i czarna porzeczke.rewelka!
Gość , 2013-04-22
Przepis wspaniały, sprawdzony. Zawsze wychodzą pyszne.
Herubinek , 2013-04-18
Do mate: moglbys/moglabys powiedziec w czym problem?
Przepis jest sprawdzony wielokrotnie przez wiele osob i mufinki ZAWSZE wychodza pyszne.
mate , 2013-04-13
nie umiecie robić muffinek oszukali nas
asia , 2013-03-03
ja nie mogę znaleść przepisu na muffiny waniliowo czekoladowe pomorze mi ktoś?
Na jakiej stronie można je znaleść?
asia , 2013-03-03
ja nie mogę znaleść przepisu na muffiny waniliowo czaekoladowe
kucharz , 2013-02-02
ten przepis z woremek na odwrocie był przepis
Pati , 2013-02-02
Oczywiści ze jest cukier waniliowy tylko ze nie kosztuje 1zł tylko ok 5. np firmy Kamis.
Napoleon , 2013-01-31
Super Przepis!!
stas , 2013-01-15
czad
Herubinek , 2013-01-13
Kamil: przeczytaj komentarz Zuzki z 4 czerwca 2012.

Ja cukier waniliowy robię sama: do szczelnego słoiczka wsypuję kilka łyżek cukru pudru i ziarenka z jednej lub dwóch lasek wanilii. I gotowe :-) Bez żadnych chemicznych "poprawiaczy"
Kamil , 2013-01-12
nie ma czegoś takiego jak cukier waniliowy... Jest tylko wanilinowy :)
Gość , 2013-01-08
Mi wyszło na 18 porcji.
Gość , 2012-12-22
A jak ktoś pieczę w samej blaszce to niema problemu z wyciągnięciem ich praktycznie same wychodzą.(Ja nie mam papierowych foremek i jest ok.
Herubinek , 2012-12-17
Ja zawsze wkładam papierowe foremki do blaszki mufinkowej. Szczerze mówiąc to nigdy nie próbowałam upiec ich w samej blaszce ale wydaje mi się ze może być problem z ich wyciągnięciem.

Kratkowane naczynie to coś co nie ma litego spodu - może to być kratka na która układa się gorące garnki. Dzieki niemu mufinki wystygną i się nie "zaparują".
Ale jak ktoś nie ma to obejdzie się bez tego. Mufunki będą miały tylko trochę miękkie spody.
Gość , 2012-12-09
Co to znaczy kratkowane naczynie?
Gość , 2012-12-09
A czy jak się ma tą blaszkę to trzeba mieć te papierowe foremki.
(mam specialną łyżkę do wyciągania mufinek).
Lolus:D , 2012-12-08
Na ile o jest Porcji ??
Jaa.a. xDD , 2012-10-15
No, No!! Fajny przepis!! :P:P
Polska.Ja:P , 2012-10-15
Haha!! Git!! :D
Jaa.a. xDD , 2012-10-15
No, No!! Fajny przepis!! :P:P
Gość , 2012-10-13
super przepis!!!
Zuzka , 2012-06-04
@ Ania nie masz racji, jest cukier waniliowy i wanilinowy. Ten drugi jest po prostu tańszym zamiennikiem i do tego sztucznym. Waniliowy czasami można spotkać w sklepach i warto wtedy porównać ceny.
Ania , 2012-05-12
nie ma czegoś takiego jak cukier waniliowy. Jest wanilinowy...
Mariola , 2012-04-21
:] przepyszne ;] ten przepis jest niezawodny !! polecam ! ja zrobiła z nutellą i bananem!! magiczne !!
Kasia , 2012-04-16
Świetny przepis, wyszły pyszne. Ja dałam orzechy, płatki migdałów i czekoladę. Palce lizać.
Gość , 2012-04-10
pychota
vanessa , 2012-04-07
ble goszkie
karolina , 2012-04-06
mi z tego przepisu tylko ze wszystko 2 razy więcej wyszło ok.30 i są przepyszne dziękuje za przepis.
Herubinek , 2012-04-06
Ania - ja używam prawdziwego masła, ale jeśli zamienisz je na margarynę do pieczenia to tez powinno być dobrze.

Gosc - piekarnik góra i dół ale bez termoobiegu. Blaszkę z mufinkami wstawiam na środkową "półkę" piekarnika.
Gość , 2012-04-05
czy włączyć piekarnik na górę i dół, termoobieg ? jakie są dokłądne ustawienia piekarnika ?
ania , 2012-04-04
hej czy zamiast masła można użyć margaryny? a jak masło to jakie najlepiej?:)
Gość , 2012-03-14
Piekłam mufinki wg tego przepisu i dodałam kakao. Proponuję, aby odjąć tyle łyżeczek mąki ile chce sie dołożyć łyżeczek kakao. Efekt wspaniały.
Gość , 2012-03-13
pycha polecam :))
Herubinek , 2012-03-12
Nigdy nie dodawalam kakao w tym przepisie ale nie wydaje mi sie aby to bylo problemem. Jesli z owocami mufinki pieknie rosna i zawsze wychodza bez zakalaca to 2-3 lyzeczki prawdzwego kakao tez nie zaszkodza.
paula , 2012-03-11
czy mogę dodać kakaa nie bedzie za ciezkie ciasto wtedy;)? mam nadzieje ze z tego rzepisu mi wyjda bo z innych zawsze zakalecv:(
Gość , 2012-03-10
Pyszne muffinki. Powiem tylko, że przez przypadek dodałam cukier cynamonowy zamiast waniliowego i wyszły niebiańsko smaczne. Polecam!!! Ps. Czekoladę kroję w grubsze cząstki żeby było "co ugryźć" :-)
kucharz , 2012-03-10
pycha zrobiłam jedne z czekoladą i z toffi wyszły boskie
zuzu , 2012-03-08
Mufinki Tak wyglądaja... ^^.
zuzu , 2012-03-08
Już nie raz robię muffinki z tym przepisem... :] Są pyszne... Delikatne i pulchne. Teraz robię z przyprawą korzenną, jabłkiem i miodem... Coś niesamowitego..!
Olcia , 2012-03-05
Mufinki ja zrobiłam dzisiaj, do środka dodałam migdały płatki i startą na tarce czekoladę :) PYSZOTKI!!!
Herubinek , 2012-02-27
Ciesze się bardzo ze mufinki tak smakują :-)
Gość , 2012-02-27
właśnie upiekłam:) niebo w gębie:)
Halina , 2012-02-23
Przepis super ! Foremki papierowe nadają sie tylko do specjalnej foremki metalowej .Ja zrobiłam bez i tez rozlały sie były płaskie ale smaczne . Kupiłam dzisiaj kolorowe tzw silikonowe i sprawdzę jutro .
kat1a , 2012-02-23
Mufinki Przepis rewelacją!!! Polecam każdemu bardzo tani i smaczny smakołyk,a i szybki do zrobienia,mnie wyszły trochę za płaskie ale chyba dlatego, że nie mam tej sprytnej blachy a w foremkach ciasto się rozplynelo.Ale mimi to polecam,dzisiaj znowu robię;)
Gość , 2012-02-16
mnam mnam
Jola , 2012-02-11
Wspaniały przepis!:)
Sprawdziłam i gorąco polecam!!!
Gość , 2012-02-06
mufinki z malinami i jagodami
Gość , 2012-02-06
mufinki z malinami i jagodami
elo , 2012-02-05
mniam :-)
Gość , 2012-02-05
Wyglądają bardzo apetycznie.Zaraz zabieram się do pieczenia.
Gość , 2012-02-04
Herubinek dziekuje Ci za wysmienity przepis. Pierwszy raz wyszły mi takie muffinki !!!! i to niesamowite bo wczesniej wykorzystywałam te same składniki, ale cała tajemnica tkwi w nieuzywaniu miksera;-) Dzieki!
Gość , 2012-02-03
czesc mam pytanie nie posiadam ani jednej szklanki jaka miarka mam sie kierowac :-)
Gość , 2012-01-20
ja powiem tak ja robiłam z koleżanką ten przepis u niej w domu taka zabawa i frajda z robienia !!! w 30 min zjadłyśmy wszystkie mmm pychotka !! superowy przepis !! ja robię je znowu jutro !! :)
M. , 2012-01-14
wyszło genialnie;) przepis naprawdę godny polecenia
Tinka , 2012-01-08
Przepis świetny.! Szybki, a efekty są rewelacyjne:) Jak na moje foremki to ten przepis starcza na 14 porcji. Polecam z mleczna czekolada i bananem:)
Gość , 2012-01-04
Mufinki A to już nasze mufinki polukrowane :-)
Herubinek , 2012-01-03
Piekne mufinki Ci wyszly :-)
alutek , 2012-01-03
Mufinki I jeszcze jedno prosto z piekarnika! Te ciemniejsze są z czekoladą! Teraz zzekamy aż wystygną, bo bedziemy
dekorować je lukrem i ozdobnymi cukierkami. Co za frajda dla dzieciaków :-)
alutek , 2012-01-03
Mufinki Naprawde super przepis! Najbardziej podoba mi się, że nie trzeba niczego godzinami
miksować! :-) Babeczki wyszły koncertwo! Na dowód załączam zdjęcia :-)
ala , 2012-01-02
wyszly sliczne i pyszne, dobrze wyrośnięte, nie mialam wystarczajaco proszku wiec dalam na podwójną porcję 3lyżeczki proszku i 1g drożdzy.
ulkomat , 2011-12-31
Robilam juz dwa razy, bomba, mufinki sliczne, wyrosniete do tego pychotka!!! Dziekuje za super przepis :)
Gość , 2011-12-28
Wiele tych przepisów na mufinki w Internecie ale spróbuję tego! Zobaczymy co nam tam wyjdzie! Trzymajcie kciuki! :)))
mjka , 2011-12-23
Bardzo fajny przepis tylko zamiast trzy czwartej szklanki cukru to dałam trzy szklanki
cukru
Karolina , 2011-12-20
Wspaniały przepis! Niestety miałam tylko 40 g masła w lodówce, więc użyłam po 1/3 wszystkich składników i wyszły mi 4 piękne wyrośnięte przepyszne mufinki ( dwie z kawałkami gorzkiej czekolady z nutą pomarańczy oraz dwie z gruszką). Porcja akurat na 2 osoby :)
Tenor , 2011-12-20
Mufinki pyszne, z tego przepisu wyszło mi 14szt.
Herubinek , 2011-12-11
Ciesze się ze mufinki smakują.
Ola, bardzo fajny pomysł ze świątecznymi mufinkami z cynamonem. Można tez dodać (oprócz czekolady) drobno pokrojone orzechy lub bakalie. A na to polewa czekoladowa (?). Hmm ale sobie smaka zrobiłam :-) i chyba tez upiekę takie mufinki na święta.
Kamila , 2011-12-10
Bardzo dobry przepis, ja do środka dodałam czekoladę. Nie były suche, wszystkim smakowały :)
Ola , 2011-12-10
Mufinki wyszły przepyszne, tylko musiałam je troszkę dłużej piec. Co myślicie o dodaniu cynamonu do mufinek z czekoladą? Chce zrobić takie na święta.
Andrzej , 2011-11-27
mam pytanie: ile mufinków wychodzi Wam z tego przepisu? I co zrobić, żeby można było po upieczeniu wsadzić między mufinka i formę karteczkę z wróżbą (Andrzejki już w środę!)?
papi , 2011-11-26
super te muffinki, dodalem odrobine ziela i ocena ogranoleptyczna zdecydowanie podwyższyła sie !
polecam!
Beata , 2011-11-23
Muffinki wyszly przepyszne! Probowalam kilka przepisow ale ten wygrywa:)
Gość , 2011-11-23
babeczki pyszne, właśnie się upiekły! polecam przepis!
ilka , 2011-11-20
Mufinki wyszły przepyszne ! :)
ilka , 2011-11-20
my dzisiaj pieczemy, zobaczymy czy wyjdą :)
Herubinek , 2011-11-19
Powodzenia :-) Mam nadzieje ze będą smakowały.
Kusy , 2011-11-19
Właśnie szykuję ciasto na mufinki mam nadzieję,że będą przepyszne :)
Mirka , 2011-11-18
Mufinki wyszły super. Mogę z jednego ciasta zrobić kilka smaków.I to jest wspaniałe.
Gość , 2011-11-12
SSSSSUUUUUUUUPPPPPPPEEEEEEEEERRRRRRR!!!!!!!!!!! :)
Hania , 2011-11-06
właśnie zajadamy. Dodałam ciemne kakao i kawałki czekolady.
Pychota niesamowita:) Polecam!
Gość , 2011-11-06
Przepis rewelacja! Nawet taka gapa jak ja potrafiła wyczarować cudo.
Janek , 2011-11-03
Mufinki są przepyszne, Dziękuję za przepis.
ajm , 2011-10-29
najlepszy i najłatwiejszy przepis!dziś robię z kostkami czekolady ;D zobaczymy jak wyjdą
Herubinek , 2011-10-25
Bardzo się cieszę ze mufinki posmakowały :-)
Evcia , 2011-10-25
Pani przepis jest rewelacyjny wypróbowalam go z wieloma dodatkami -czekolada brzoskwinie z puszki, krem karpatkowy, marmolada wszystkie mufinki wyszły przepieknie wypieczone i oczywiście smaczne , trzy razy w tygodniu piękę je dla mojej rodziny i dla znajomych są zachwyceni :) POLECAM TEN PRZEPIS SZYBKO ŁATWO I SMACZNIE :)
miki , 2011-10-16
właśnie zrobiłam twoje muffiny i jak na takie beztalencie do pieczenia wyszły bardzo dobre
alicexc , 2011-10-09
Mufinki Pyyyyyyyyszne !!! właśnie się upiekły
Gość , 2011-10-07
widac niektorzy do pieczenia nie nadaja sie kompletnie:( ciezko moj wypiek porownac z mufinkami bo nawet ich nie przypomina hehe absolutnie to nie jest wina przepisu ja poprostu jestem o niebo lepsza w gotowaniu hehe
Herubinek , 2011-10-06
Ja dodaje 1 łyżeczkę. Cukier mam "własnej roboty".
Do szczelnego słoiczka wsypuje cukier puder i dodaje laskę (a czasami i dwie) wanilii.
W ten sposób mam cukier aromatyzowany prawdziwa wanilia i bez chemicznych dodatków.
Gość , 2011-10-06
A ile tego cukru waniliowgo dac?
Gość , 2011-09-26
no to jest nic ja raz zapomnialam dac mąkę
Marta , 2011-09-22
Przepis - rewelacja! Polecam wszystkim smakoszą słodkości. Kilka dni temu znalazłam ów przepis - nie mogę się oprzeć! Robiliśmy z rodzinką już dwa razy... Poezja...
Daria , 2011-09-16
Przepis świetny!! Mufinki pięknie urosły i były przepyszne!! Polecam każdemu! :-)
Herubinek , 2011-09-12
Przykro mi ze mufinki Ci nie wyszły. Ja często korzystam z tego przepisu i jeszcze nigdy mnie nie zawiódł. Z komentarzy wynika ze innym ludziom tez przypadł do gustu.
Moze Twój piekarnik nie działa tak jak powinien albo włożyłaś mufinki do zimnego?
Ciężko uwierzyć ze po 15 minutach w 200 stopniach spody się przypaliły...
Gość , 2011-09-12
a dla mnie rewelacja. Bardzo czesto korzystam z tego przepisu
Gość , 2011-09-11
Przepis jest straszny. Mufinki w ogóle nie rosną a raczej. Po 15 minutach mają przypalone spody a u góry są bieluteńkie. Wiele razy robiłam mufinki i tylko te mi nie wyszły. Nie polecam tego przepisu.
Gość , 2011-09-11
oczywiście dodać proszku do piseczenia trochę więcej
Gość , 2011-09-11
jeśli chodzi o słonko
Gość , 2011-09-11
mi się wydaje , że może trzeba było dodać proszku do ciasta lub odrobinę więcej drożdzów , moja mama tak robi
Gość , 2011-09-11
Mufinki to to:
Gość , 2011-09-11
upps to nie to zdjęcie!!
Gość , 2011-09-11
Mufinki mam12 lat lecz robię mufinki z najwyższą precyzją , mam i inni mnie chwalą a oto moje mufinki:
Gość , 2011-09-11
it's yummy !!! delicios i like thys !!! ;)
Herubinek , 2011-08-28
cd (obcięło mi poprzedni komentarz)

teraz są węższe ale wyższe - tak jak na zdjęciu adolansky (poniżej w komentarzach).

Dodatkowo mogę dodać że zawsze (nie tylko w tym przepisie) mąkę przesiewam przez sitko i staram się aby składniki miały podobną temperaturę (pokojową).
Herubinek , 2011-08-28
Cześć Słonko.
Doprawdy nie wiem co może być nie tak. Ja zawsze robię tak jak napisałam w przepisie. W jednej misce mieszam wszystkie suche składniki: mąkę, proszek i cukier a w drugiej masło, jajka i mleko. Następnie wszystko mieszam łyżką tak aby "mokre" i "suche" się połączyły, tak jak piszesz aby nie było widać mąki (następnym razem zrobię zdjęcie surowego ciasta).
Formę mufinkową napełniam tak jak widać na zdjęciu. Może masz inna foremkę? Ja swoja kupiłam kilka lat temu w Ikei ale te
Słonko , 2011-08-28
CO ROBICIE ŻE TE MUFINKI SĄ TAKIE WYSROŚNIĘTE?zrobiłam jak w przepisie 2 razy i i 2 razy wyszły plaskate, małe:( wykładam do pełna do papierowych foremek tak jak radzicie Wydaje mi się że pewnie źle mieszam składniki Herubinek pisze "tylko do połączenia składników "czyli wg mnie tak by nie było widać mąki bo w przeciwnym razie będzie ją czuć w cieście prawda?HERUBINEK PORADŹ!!!
anita , 2011-08-06
prosty i szybki sposób na coś pysznego. jest po 22 a ja w momencie zrobiłam właśnie porcję mufinek z jagodami :) polecam super przepis! pozdawiam
Gosia , 2011-07-16
Zaraz je zrobię tak apetycznie wyglądają
Gość , 2011-07-06
Mufinki mniam :)
Gość , 2011-07-06
Mufinki Ja zrobilam taka skrocona wersje z kakao, troche za duzo cukru dalam - bo kakao w sobie juz ma troche slodkosci. Z cukrem pudrem zapewne ladniej by wygladaly, ale to juz za slodko. Tak czy inaczej, zostalo po nich tylko zdjecie i zapach w mieszkaniu :)))) mniam!!!
julcia , 2011-06-19
przepis super:))dziękuję i polecam
zadowolona , 2011-06-04
jesdt fantastycznie . własnie jedną jem ;0 super. polecam przepis
Herubinek , 2011-05-19
Trzymam kciuki! Powodzenia! :-)
nova , 2011-05-19
Bardzo dziękuję za pomoc. Jutro córka z koleżankami i kolegami będzie je piec. Dam znać jak wyszły ;). Dziękuję
Herubinek , 2011-05-19
Rozpuszczone masło dodajemy do "mokrych" składników.
Ja generalnie nie smaruje formy mufinkowej - wystarczą papierowe papiloty.
nova , 2011-05-19
Mam pytanko: czy rozpuszczone masło jest tylko potrzebne do smarowania foremek czy dodajemy je do produktów płynnych? Pozdrawiam,
ziomek , 2011-04-22
dziwne dziwne elo pro kozak
Gość , 2011-04-17
więcej ciasta lil
lil , 2011-04-16
A mnie zupełnie nie urosły. Nie wiem czemu, bo zrobiłam wszystko jak w przepisie:(
Ale smak bardzo dobry.
Gość , 2011-04-15
Super!!! :) mniam mniam :))
Bree van de Cook , 2011-04-12
Super przepis, dodam jedynie, że jeśli ktoś ma taki blaszany, elektryczny piekarnik bez możliwości ustalenia temperatury ( jak ja ) należy nieco dłużej wypiekać.
Pychota!!
;) , 2011-04-09
pycha
Kotek1990 , 2011-04-08
sa pyszne
adolansky , 2011-04-03
do "gosiaczka" - obiecuję, że następne będą jeszcze piękniejsze :)
adolansky , 2011-04-03
Formę papierową trzeba wypełnić ciastem w całości. 3/4 to za mało - mufinka nie rozrasta się na boki
adolansky , 2011-04-03
Szybko powstały...szybko zniknęły :)
gosiaczek , 2011-04-03
zdjęcie poniżej rewelacja :) je się oczami
adolansky , 2011-04-03
Mufinki Szybko powstały...szybko zniknęły :)
Gość , 2011-03-31
wyszly mi rowniez przepyszne
zenek , 2011-03-27
Wporzo przepis. Zjedlimy wszystkie.
ksks , 2011-03-26
pyszne
Aga:) , 2011-03-17
bardzo pyszne wszyscy z rodziny się zjadają a moje urwisy naj bardziej ,Poleciłam je mamie teściowej znajomym rewolucje :)
Niki , 2011-03-16
ja tez :-) ale juz troche za pozno
w weekend na pewno sie skusze :-p
pamii_xD , 2011-03-04
bym sobie zjadła ;) pycha .!
Mati , 2011-02-07
Wyszły pyszne lepsze niż w cukierni
Mika , 2011-01-31
Czy maslo mozna zastapic olejem? Niestety moja corka jest uczolona mleko i jego pochodne a margaryny nie uzywam.
Herubinek , 2011-01-30
Mufinki Cieszę się że mufinki smakują. Ja za każdym razem dodaję coś innego. Dzisiaj były: 1/3 szklanki wiórek kokosowych + 1 duże jabłko pokrojone w kostkę + 10 kostek (posiekane) gorzkiej czekolady.
olacia 11 , 2011-01-29
Mufinki bardzo fajnie sie je piecze nawet ja 12letnia dziewczynka sama je zrobiłam i bardzo smakował mojej rodzince
otylia , 2011-01-13
Świetny przepis, wczoraj poraz pierwszy wypróbowałam i jest rewelacja :)
robi sie go bardzo szybko, równie szybko znikaja muffinki :)
ja dodałam do ciasta czekoladę kawową pokrojona w kostkę-mojej rodzinie bardzo smakowało.
wielkie gratulacje dla autora za przepis
Chmurka , 2011-01-07
pyszota, ostatnio robiłam i rewelacja :)
Mika , 2011-01-06
najlepsze mufinki jakie kiedykolwiek jadlam!
Ksymka , 2011-01-01
Dziękuje super!!!
Gość , 2010-11-13
My zrobilismy z białą i mleczną czekoladą oraz z truskawkami...Sa pyszne... gdy ostygną i masz nadal ochotę na ciepłe jakby z pieca wystarczy włożyc na chwilkę do mikrofali... czekolada się znów rozpuści i niebo w gębie... polecam
Gość , 2010-11-08
dziś próbowałam rewelacja :) polecam łatwo i szybko a jaka przyjemność
MarciniOla , 2010-10-09
Zrobiłam dziś od razu z podwójnej porcji:) wyszły pyszne
Herubinek , 2010-09-25
Ciesze się ze mufinki smakując :-) Ja dzisiaj robiłam z malinami i jagodami (mrożonymi). Ciasto rozdzieliłam na 12 mufinek i wyszły pysznie ogromne:-)
Gość , 2010-08-23
właśnie wstawiłam je do piekarnika, zobaczymy co wyjdzie
jedne są z czekoladą , jedne z jagodam,jedne z płatkami migdałów, a jedne puste
mam nadzieje że będą pyszne
Gość , 2010-08-21
robilam wyszly pyszne dalam suszone owoce,bakali, jablko potarte pycha polalam biala polewa
Gość , 2010-08-17
Ja do ciasta mufinkowego dodalam lyzke kakao, wisnie i drobno pokrojona czekolade. Pyyyyyyysznosci.
Herubinek , 2010-08-09
Z tego przepisu wychodzi ok 18 sztuk.
Gość , 2010-08-04
Są tak pyszne, że zawsze będzie mało!!!!!!!
Gość , 2010-08-02
a na ile to jest porcji
Gość , 2010-08-02
super
bardzo dobre ciastka
=))
Gość , 2010-07-31
Pieklam dzisiaj te mufinki i musze przyznac ze sa bardzo dobre. Zrobilabym zdjecie ale niestety nie zostalo juz aani okruszka :-)
gosiaczek , 2010-07-25
np. w IKEI
Gość , 2010-07-24
Gdzie można kupić taką blaszkę na mufinki?
Gość , 2010-06-20
Mufinki tak dobre, że palce lizać.
Gość , 2010-05-26
wlasnie pieke, dodalam starta czekolade i drobno pokrojone jablka, zobaczymy czy mi wyjda....
Herubinek , 2010-05-07
Cieszę się że smakowało. Bardzo często korzystam z tego przepisu i zawsze jestem zadowolona z efektu. Ja i goście :-)
Gość , 2010-05-06
ten przepis jest świetny!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Gość , 2010-04-16
Pychotka. Zrobiłam muffinki wg. przepisu, do jednych dodałam pokrojoną czekoladę a do drugich kakao. Wyrosły super. Dzięki za tak dobry przepis. Pozdrawiam.


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Biała kiełbasa - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Lazania z mięsem - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Pasztet z indyka - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Kurczak z ryżem - przepis

 

Biała kiełbasa

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Lazania z mięsem

Fasolka po bretońsku

Krokiety z kapustą i grzybami

Pasztet z indyka

Pasta krewetkowa do pieczywa

Kurczak z ryżem