zdjecia rodzinne

Sałatka tortellini z rukolą i jajkami


Składniki:

2 opakowania tortellini z farszem szpinakowo-serowym (po 250 g)
sól
pęczek cebuli dymki
2 pomidory
125g sera mozzarelli
100g rukoli
100ml bulionu z warzyw

2 łyżki średnioostrej musztardy

2 łyżki chrzanu ze śmietaną

75 ml octu ziołowego

1 łyżka miodu

pieprz

cukier

1 łyżka oliwy

4 jaja

Wykonanie:

Bulion dokładnie wymieszać z musztardą, chrzanem, octem i miodem
Sos doprawić solą, pieprzem i cukrem.
Powoli wlać oliwę i wymieszać.
Przygotowane tortellini polać sosem, wymieszać i odstawić na ok 10 minut. Udekorować ćwiartkami ugotowanych na twardo jajek.

Kategorie: przekąski

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


Gość , 2009-10-19
A nie powinno byc "tortellini"?
Gość , 2009-09-17
Sałatka jest przepyszna.


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Śledzie w oleju - przepis Bitki - przepis Kurczak z ryżem - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Kapusta z grochem - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis

 

Śledzie w oleju

Bitki

Kurczak z ryżem

Krokiety z kapustą i grzybami

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Kapusta z grochem

Zapiekanka śródziemnomorska

Pasta krewetkowa do pieczywa