zdjecia rodzinne

Smażony ser pleśniowy


Składniki:

1 krążek camemberta, 1 jajko, bułka tarta
1 łyżka masła, 25 ml oliwy z oliwek
sól, piepr, bazylia (zioła prowansalskie)

Wykonanie:

1. Krążek camemberta kroimy w poprzek na dwie części, które moczymy w jajku z przyprawami (np. z bazylią, pieprzem) i panierujemy w bułce - jak schabowe. Jeżeli powtórzymy tę czynność - panierka będzie grubsza i bardziej chrupiąca.
2. Ser smażymy z obu stron na złoto w mieszaninie masła i oliwy. Ja podaję z frytkami i surówką - przygotowaną oczywiście wg przepisu ze strony ZAPETYTEM.PL

Kategorie: wegetariańskieprzekąski

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


adolansky , 2012-02-19
Jak kto woli :)
Loo , 2012-02-17
A po co przekrawać krążek ? Lepiej smażyć cały ser bez krojenia.
agata , 2011-04-10
wyszly pyyyszne
Herubinek , 2010-04-26
Smażony ser pleśniowy Bardzo dobre danie ale trochę je zmodyfikowaliśmy. Nie panierowaliśmy sera i smażyliśmy go na karbowanej patelni. Z żurawiną pycha :-)
Gość , 2010-02-10
proponuje zamiast piekarnika użyć też frytkownicy serek jest miękki w środku i chrupiący na zewnątrz
Gość , 2010-01-10
proponuję podać z żurawiną lub borówką
gosiaczek , 2009-12-22
hmmm ciekawa propozycja. Na pewno skorzystam!
Gość , 2009-12-05
Ja piekę w nagrzanym piekarniku krążek przez ok. 2 minuty bez żadnych dodatków. Też polecam, naprawdę pyszne
Gość , 2009-12-05
Szacun!!!