zdjecia rodzinne

Ziemniaczki babuni


Składniki:

1 kg ziemniaków
0,25 szklanki mleka
2 żołtka
natka pietruszki
sól

Wykonanie:

Ziemniaki umyć, obrać, opłukać, zalać wrzącą osoloną wodą, ugotować pod przykryciem. Następnie odecedzić, przetrzeć przez praskę, utrzeć z wrzącym mlekiem i żółtkami na pulchną masę. Ziemniaki wyporcjować i posypać posiekaną natką pietruszki.

Kategorie: wegetariańskie

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kapusta z grochem - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Biała kiełbasa - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Śledzie w oleju - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis

 

Kapusta z grochem

Zupa fasolowa z mięsem

Biała kiełbasa

Włoski chlebek a'la pizza

Śledzie w oleju

Kluski ziemniaczane

Pasta krewetkowa do pieczywa

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Krokiety z kapustą i grzybami