zdjecia rodzinne

Ziemniaczki babuni


Składniki:

1 kg ziemniaków
0,25 szklanki mleka
2 żołtka
natka pietruszki
sól

Wykonanie:

Ziemniaki umyć, obrać, opłukać, zalać wrzącą osoloną wodą, ugotować pod przykryciem. Następnie odecedzić, przetrzeć przez praskę, utrzeć z wrzącym mlekiem i żółtkami na pulchną masę. Ziemniaki wyporcjować i posypać posiekaną natką pietruszki.

Kategorie: wegetariańskie

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kapusta z grochem - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Śledzie w oleju - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Bitki - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis

 

Kapusta z grochem

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Śledzie w oleju

Pieczywo czosnkowe

Bitki

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Pasta krewetkowa do pieczywa

Zapiekanka śródziemnomorska

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej