zdjecia rodzinne

Sernik kokosowy


Składniki:

Masa serowa:
2 budynie waniliowe
2 cukry waniliowe
1 kg białego sera na sernik
pół szklanki oleju
4 jajka
1 szklanka cukru
2 szklanki mleka

Ciasta:
1,5 szklanki mąki
100g margaryny
1 jajko
0,5 szklanki cukru
3 łyżki kwaśnej śmietany 18%

Do posypania:
50g wiórków kokosowych

Wykonanie:

Ciasto: z podanych składników zagnieść ciasto i włożyć na 30 minut do lodówki. Wyłozyć dno blaszki papierem do pieczenia. Następnie rozwałkować ciasto i wyłożyć na blaszce.

Masa serowa: ser zmiksować z pozostałymi składnikami masy serowej i wyłożyć na ciasto. Wierzch posypać równomiernie wiórkami kokosowymi. Wstawić do piekarnika nagrzanegeo do 180 stopni C. Piec 60 minut. Pozostawić na chwilę w wyłączonym piekarniku.

Przepis pochodzi z "Kuchnia od kuchni czyli gotowanie bez tajemnic", nr 1 wiosna 2008, wydanie dla członków klubu Winiary.

Kategorie: ciastaWielkanoc

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


JIeWZbErWfaUTbJ , 2018-12-21
QXTZZJ Very interesting subject, thank you for posting.
Leila , 2010-03-21
Sernik kokosowy Sernik bardzo dobry. Zrobiłam go w tortownicy i był bardzo wysoki. Nastęnym razem zrobię z połowy składników albo upiekę sernik w dużej prostokątnej blaszce.

Ciasto powinno się piec dzień przed podaniem. Sernik potrzebuje czasu aby wystygnąć inaczej źle się kroi.


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Biała kiełbasa - przepis Kurczak z ryżem - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Kapusta z grochem - przepis Chleb na drożdżach - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis

 

Biała kiełbasa

Kurczak z ryżem

Fasolka po bretońsku

Włoski chlebek a'la pizza

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Kapusta z grochem

Chleb na drożdżach

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Pieczywo czosnkowe