zdjecia rodzinne

Rolada z ciasta francuskiego


Składniki:

1 opakowanie ciasta francuskiego,
kilka (5-7 - w zależności od wielkości) plastrów żółtego sera,
15 dag sera żółtego w kawałku,
15 dag szynki,
1 cebulka,
pół pęczka szczypiorku,
po 1 łyżce keczupu i majonezu,
2 łyżki śmietanki,
sól, pieprz.

Sos czosnkowy:
4 ząbki rozmiażdżonego czosnku,
4 łyżki śmietanki,
2 łyżki majonezu,
po 1 łyżeczce bazylii, oregano, koperku, natki (zioła mogą być świeże lub suszone).

Wykonanie:

Szynkę i ser (ten w kawałku) kroimy w drobną kostkę, cebulkę i szczypiorek drobno siekamy. Mieszamy ze śmietanką, majonezem i przyprawami.
Rozwijamy ciasto francuskie, smarujemy keczupem, układamy na nim plastry sera żółtego. Na to wykładamy przygotowane nadzienie i zwijamy w rulon. Pieczemy w piekarniku ok. 25 minut w 220 st. C.

Składniki sosu mieszamy i odstawiamy do lodówki na ok. 20 minut.
Upieczoną roladę kroimy w dość grube plastry i polewamy sosem.

Kategorie: mięsaprzekąski

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


Gość , 2010-01-19
ciekawe, trzeba bedzie wyprobowac w weekend


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Kapusta z grochem - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis

 

Krokiety z kapustą i grzybami

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Kluski ziemniaczane

Włoski chlebek a'la pizza

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Kapusta z grochem

Fasolka po bretońsku

Zupa fasolowa z mięsem