zdjecia rodzinne

Kotlety mielone z kaszą


Składniki:

- 1/2 kg mięsa mielonego (może być z drobiu),
- 1 woreczek ugotowanej kaszy,
- gotowana włoszczyzna:1 pietruszka, 2 marchwie, mały kawałek selera (niekoniecznie),
- 1/2 pęczka zielonej natki pietruszki,
- 1 jajko,
- 3 łyżki bułki tartej do masy,
- przyprawy do smaku,
- bułka tarta do obtaczania,
- olej do smażenia

Wykonanie:

Do mięsa dodajemy kaszę, drono pokrojone warzywa, jajko, bułkę tartą i przyprawy. Wyrabiamy na jednolitą masę. Formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym tłuszczu.
Kotlety mielone podajemy z dowolną surówką

Kategorie: mięsa

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


PlaGfBolIsIRH , 2018-12-21
IGsTnm I think other web site proprietors should take this website as an model, very clean and fantastic user friendly style and design, as well as the content. You are an expert in this topic!
Gość , 2012-12-20
Świetne wychodzą te kotlety! Ja pokrojona włoszczyznę ugotowałam razem z kasza.
Gość , 2011-12-03
Wypróbowałam kotlety z kaszą i stwierdzam, że bardzo smakowały wszystkim .
Gość , 2010-10-12
Tak, kaszę napierw trzeba ugotować zgodnie z przepisem na jej opakowaniu.
Gość , 2010-10-12
Czy ta kasza ma byc wczesniej gotowana a pozniej dodana do miesa.
Herubinek , 2010-01-31
Ciekawa propozycja. Takich mielonych jeszcze nie jadłam. Na pewno wypróbujemy.
Gość , 2010-01-30
Kasza jęczmienna najlepiej pasuje.
Gość , 2010-01-30
A jaka ma być ta kasza?


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kotlety mielone z kaszą - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Lazania z mięsem - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Kapusta z grochem - przepis Pasztet z indyka - przepis

 

Kotlety mielone z kaszą

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Lazania z mięsem

Fasolka po bretońsku

Krokiety z kapustą i grzybami

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Kapusta z grochem

Pasztet z indyka