zdjecia rodzinne

Kotlety mielone z kaszą


Składniki:

- 1/2 kg mięsa mielonego (może być z drobiu),
- 1 woreczek ugotowanej kaszy,
- gotowana włoszczyzna:1 pietruszka, 2 marchwie, mały kawałek selera (niekoniecznie),
- 1/2 pęczka zielonej natki pietruszki,
- 1 jajko,
- 3 łyżki bułki tartej do masy,
- przyprawy do smaku,
- bułka tarta do obtaczania,
- olej do smażenia

Wykonanie:

Do mięsa dodajemy kaszę, drono pokrojone warzywa, jajko, bułkę tartą i przyprawy. Wyrabiamy na jednolitą masę. Formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym tłuszczu.
Kotlety mielone podajemy z dowolną surówką

Kategorie: mięsa

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


PlaGfBolIsIRH , 2018-12-21
IGsTnm I think other web site proprietors should take this website as an model, very clean and fantastic user friendly style and design, as well as the content. You are an expert in this topic!
Gość , 2012-12-20
Świetne wychodzą te kotlety! Ja pokrojona włoszczyznę ugotowałam razem z kasza.
Gość , 2011-12-03
Wypróbowałam kotlety z kaszą i stwierdzam, że bardzo smakowały wszystkim .
Gość , 2010-10-12
Tak, kaszę napierw trzeba ugotować zgodnie z przepisem na jej opakowaniu.
Gość , 2010-10-12
Czy ta kasza ma byc wczesniej gotowana a pozniej dodana do miesa.
Herubinek , 2010-01-31
Ciekawa propozycja. Takich mielonych jeszcze nie jadłam. Na pewno wypróbujemy.
Gość , 2010-01-30
Kasza jęczmienna najlepiej pasuje.
Gość , 2010-01-30
A jaka ma być ta kasza?


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Włoski chlebek a'la pizza - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Bitki - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Fasolka po bretońsku - przepis

 

Włoski chlebek a'la pizza

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Zupa fasolowa z mięsem

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Bitki

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Smażony ser pleśniowy

Krokiety z kapustą i grzybami

Fasolka po bretońsku