zdjecia rodzinne

Kotlety schabowe z cebulką


Składniki:

4 kotlety schabowe,
2-3 łyżki mąki,
4 cebule,
sól,
pieprz,
słodka papryka,
zioła prowansalskie,
olej do smażenia

Wykonanie:

Kotlety lekko rozbijamy (można owinąć je we folię spożywczą żeby nie pryskały w trakcie rozbijania). Nacieramy przyprawami.
Na patelni rozgrzewamy olej (niewielką ilość). Kotlety maczamy w mące i smażymy po 3-5 min z każdej strony.
Zdejmujemy z patelni, a do oleju dodajemy cebule pokrojone w talarki. Podsmażamy, podlewamy małą ilością wody i próżymy pod przykryciem. Następnie dodajemy kotlety i chwilę dusimy. Zdejmujemy z ognia.

Na talerzach układamy ziemniaki (lub kaszę) posypane zieleniną, porcje mięsa, przykrywamy je cebulką i ogórki lub dowolną surówkę. Smacznego.

Kategorie: mięsa

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


Gość , 2011-06-08
Proste a jakie dobre!
Gość , 2010-04-25
Kotlety  schabowe z cebulką Kotlety schabowe zastapiłam filetem z indyka (jeszcze na patelni). Danie wyszlo smakowite. Polecam zwłaszcza dla tych, co nie mogą jeść mięsa wieprzowego. Smacznego!!!
Leila , 2010-02-18
Marzy mi się taki domowy obiadek...


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Fasolka po bretońsku - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Biała kiełbasa - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Kapusta z grochem - przepis Chleb na drożdżach - przepis Lazania z mięsem - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis

 

Fasolka po bretońsku

Zupa fasolowa z mięsem

Biała kiełbasa

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Kapusta z grochem

Chleb na drożdżach

Lazania z mięsem

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Zupa fasolowo-buraczkowa babci