zdjecia rodzinne

Wielkanocny sos do szynki podawanej na zimno


Składniki:

4 jajka, szczypiorek, 2-3 łyżki chrzanu tartego ze słoiczka , 2-3 łyżki majonezu, sok z połowy cytryny, sól, pieprz, odrobina cukru pudru.

Wykonanie:

Jajka ugotować na twardo, ostudzić i oddzielić żółtka od białek. Żółtka rozetrzeć na puszystą masę dodając sok z cytryny, dołożyć majonez , chrzan, szczypiorek, mieszać. Pod koniec dołożyć białka pokrojone w drobniutką kostkę. Doprawić do smaku przyprawami.




Kategorie: przekąskiWielkanoc

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Kapusta z grochem - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Chleb na drożdżach - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Lazania z mięsem - przepis

 

Kotlety schabowe z cebulką

Kapusta z grochem

Smażony ser pleśniowy

Chleb na drożdżach

Fasolka po bretońsku

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Krokiety z kapustą i grzybami

Kluski ziemniaczane

Lazania z mięsem