zdjecia rodzinne

Wielkanocny sos do szynki podawanej na zimno


Składniki:

4 jajka, szczypiorek, 2-3 łyżki chrzanu tartego ze słoiczka , 2-3 łyżki majonezu, sok z połowy cytryny, sól, pieprz, odrobina cukru pudru.

Wykonanie:

Jajka ugotować na twardo, ostudzić i oddzielić żółtka od białek. Żółtka rozetrzeć na puszystą masę dodając sok z cytryny, dołożyć majonez , chrzan, szczypiorek, mieszać. Pod koniec dołożyć białka pokrojone w drobniutką kostkę. Doprawić do smaku przyprawami.




Kategorie: przekąskiWielkanoc

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pieczywo czosnkowe - przepis Bitki - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Biała kiełbasa - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Śledzie w oleju - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis

 

Pieczywo czosnkowe

Bitki

Pasta krewetkowa do pieczywa

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Krokiety z kapustą i grzybami

Biała kiełbasa

Kotlety mielone z kaszą

Śledzie w oleju

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)