zdjecia rodzinne

Mleko ryżowe (pszeniczne)


Składniki:

1/2 szklanki ryżu brązowego (lub pszenicy)
5 szklanek wody

Wykonanie:

Zboże dokładnie płuczemy.
Zalewamy wodą w szybkowarze.
Gotujemy na małym ogniu i dodatkowej płytce 2-3 godziny (ryżowe krócej, pszeniczne dłużej).
Zbieramy biały płyn wytworzony na powierzchni w czasie gotowania.
Przecedzamy przez gęste sito lub przez gazę.
Pozostałość można wykorzystać do innych potraw.

Kategorie: napoje

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Chleb na drożdżach - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Biała kiełbasa - przepis Śledzie w oleju - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis

 

Kotlety schabowe z cebulką

Zupa fasolowa z mięsem

Chleb na drożdżach

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Biała kiełbasa

Śledzie w oleju

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Włoski chlebek a'la pizza

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej