zdjecia rodzinne

Schab z nadzieniem niezwykłym


Składniki:

1 kg schabu bez kości,
½ kg łopatki,
2 ząbki czosnku,
1 duże, kwaśne jabłko,
1 pęczek natki pietruszki,
5 dag rozdrobnionych orzechów,
20 dag kalifornijskich śliwek suszonych,
1jajko , przyprawy, olej

Wykonanie:

Schab natrzeć przyprawami i olejem . Śliwki umyć i pokroić na połówki.
Łopatkę zmielić, dodać czosnek przeciśnięty przez praskę, jabłko starte na tarce ( duże oczka), pokruszone orzech, pokrojone śliwki, posiekaną natkę, jajko. Całość doprawić do smaku i dobrze razem połączyć.
W schabie zrobić długim, dość szerokim nożem otwory ( z oby stron) i napełnić farszem.
Nafaszerowany schab przełożyć do naczynia żaroodpornego posmarowanego olejem i piec w temp. 180 st.C. przez ok. 2 godziny. Można do pieczenia użyć rękawu do pieczenia mięsa.


Kategorie: mięsaWielkanoc

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Lazania z mięsem - przepis Pasztet z indyka - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis

 

Zupa fasolowa z mięsem

Zapiekanka śródziemnomorska

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Pieczywo czosnkowe

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Lazania z mięsem

Pasztet z indyka

Pasta krewetkowa do pieczywa

Krokiety z kapustą i grzybami